JAV didžiųjų miestų gatvėse – tūkstantiniai protestai

Tūkstančiai protestuotojų išėjo į gatves didžiuosiuose JAV miestuose dėl kelių pastarųjų incidentų, kai per akistatas tarp baltaodžių policijos pareigūnų ir jų sulaikomų juodaodžių vyrų, pastarieji žuvo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aistė Plaipaitė, LRT Radijas, lrt.lt

Dec 6, 2014, 9:42 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:11 PM

Protestai penktadienį vyko Niujorke, Majamyje, Čikagoje, Bostone, Vašingtone ir kitur, kai kur demonstrantai užblokavo gatves. Tuo metu JAV prisiekusieji spręs, ar patraukti baudžiamojon atsakomybėn Niujorko pareigūną, kuris praėjusį mėnesį Brukline nušovė beginklį juodaodį jo namų laiptinėje.

Prieš kelias dienas prisiekusieji atsisakė kaltinimų kitam Niujorko policininkui, kuris sulaikydamas ir panaudodamas jėgą uždusino juodaodį vyrą, dar anksčiau – kaltinimai nebuvo pateikti Fergusono pareigūnui dėl paauglio mirties.

Spręs, ar pareikšti kaltinimus

Naujienų agentūra ELTA praneša, kad JAV Didžioji žiuri turės nuspręsti, ar baudžiamojon atsakomybėn patraukti Niujorko policijos pareigūną, Brukline nušovusį beginklį juodaodį.

Akai Gurley prieš mėnesį žuvo savo namų laiptinėje nuo policininko paleistos kulkos į krūtinę.

Kaip pranešta, trečiadienio vakarą Didžioji žiuri paskelbė, kad nebus pateikti kaltinimai kitam baltaodžiui policininkui dėl juodaodžio Erico Garnerio nužudymo. Astma sergantis šeimos tėvas mirė po to, kai liepą Niujorke buvo smaugtas policijos pareigūno. Šis sprendimas išprovokavo masinius protestus visoje šalyje.

Bene didžiausi neramumai kilo Fergiusone Misūrio valstijoje, kai pirmadienį Didžioji žiuri paskelbė, kad policininkas Darrenas Wilsonas nebus teisiamas dėl mirtino šūvio į 18-metį Michaelą Browną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.