Popiežiaus gimtojo miesto meru išrinko narkomaną

Lenkijos pietuose esančios Vadovicės iki šiol garsėjo kaip gimtasis popiežiaus Jono Pauliaus II miestas. Bet dabar religingi lenkai pašiurpę – šio miesto meru išrinktas narkotikus vartojantis teisės profesorius.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

2014-12-06 12:37, atnaujinta 2018-01-19 19:50

Nepriklausomas kandidatas Mateuszas Klinowskis dar praėjusį savaitgalį su 57 proc. balsų laimėjo antrąjį rinkimų ratą Pietų Lenkijos Vadovicių mieste, rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Religingoje šalyje ir religingame mieste toks rinkėjų pasirinkimas iš ties stebina.

„Aš sakiau, kad vartoju narkotikus, ir to neslepiu, – sakė M.Klinowskis, konkrečiai nenurodydamas, kokius narkotikus renkasi. – Pakaks šios paplitusios veidmainystės. Tam tikru metu turi pripažinti, kad garbingi žmonės taip pat kartais vartoja narkotikus.“

Manoma, kad šis 36 metų filosofas ir aktyvistas retkarčiais rūko „žolę“ – t.y. vartoja lengvuosius narkotikus, tokius kaip marihuana. Vis dėlto jo rinkimų kampanijos metu buvo kalbama ne apie narkotikų legalizavimą, o apie aktualesnes problemas. Jis ragino kovoti su korupcija ir rinkimuose įveikė 20 metų miesto mero poste buvusią Ewą Filipiak.

M.Klinowskis save vadina „radikaliu Jono Pauliaus II kartos balsu mieste, kuris įstrigo laike“. Lenkų tautybės popiežius, kuris mirė 2005 metais, o šiemet buvo paskelbtas šventuoju, gimė 1920 m. Vadovicėse, kur dabar jo namas yra pagrindinis turistų traukos taškas.

M.Klinowskis ne vienus metus siekė narkotikų dekriminalizavimo Lenkijoje, kur bet kokių narkotikų laikymas yra nusikaltimas.

Vis dėlto akivaizdu, kad ir į Lenkiją skverbiasi permainos, mat nemažai jaunesnių rinkėjų nevaržo religiniai įsitikinimai. Pavyzdžiui, naujuoju Slupsko miesto meru tapęs Robertas Biedronas neslepia esąs gėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?