Po pranešimų apie sprogmenis evakuotas Stokholmo oro uostas

Antradienį Stokholmo Arlandos oro uoste kilo sąmyšis. Iš vieno terminalo teko evakuoti žmones po to, kai buvo pranešta apie viename lagamine įtaisytą bombą, rašo „the Local“.

„Daugybė žmonių buvo sumišę ir nesuprato, kas vyksta. Skrydžiai buvo atidėti“, - kalbėjo vienas liudininkas.<br>Twitter nuotr.
„Daugybė žmonių buvo sumišę ir nesuprato, kas vyksta. Skrydžiai buvo atidėti“, - kalbėjo vienas liudininkas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:53 PM

„Mes gavome grėsmingą pranešimą maždaug 8.50 val. ryto ir iškart ėmėmės veiksmų, - kalbėjo policijos atstovas Larsas Bystromas. - Saugumo operacija vis dar tęsiasi“.

Policijai buvo pranešta, kad viename lėktuve padėtas lagaminas su bomba. Netrukus po to policija pradėjo saugumo operaciją.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad atvykusiems keleiviams nebuvo leidžiama registruotis, o kitų buvo paprašyta tuojau pat palikti pastatą.

„Daugybė žmonių buvo sumišę ir nesuprato, kas vyksta. Skrydžiai buvo atidėti“, - kalbėjo vienas liudininkas.

Įvykio vietoje buvęs vyras pasakojo, kad keleiviai buvo perkelti į kitą oro uosto dalį ir tai vykdant buvo kilęs „nedidelis chaosas“, tačiau vėliau visi nusiramino ir kantriai laukė.

Kitas skristi planavęs liudininkas pasakojo, kad kartu su kitais keleiviais buvo išlaipintas iš lėktuvo, kai pilotas per garsiakalbį pranešė, jog šalia jų stovi orlaivis, kuriame gali būti bomba.

Po kiek daugiau nei penkias valandas trukusio tyrimo policija leido žmonėms grįžti į terminalą. Vis dar tiriama, kas ir kodėl pranešė apie bombą, pareigūnai neatskleidžia ar ją iš tiesų rado.

Arlanda yra didžiausias Švedijos oro uostas ir strategiškai svarbus aviacijos centras visai Skandinavijai. Iš jo vykdomi skrydžiai 172 pasaulio vietas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.