Prancūzijos politikas liepė kanclerei A. Merkel „užsičiaupti“

Prancūzijos kairiųjų politikas Jean'as Luc'as Melenchonas, regis, užmiršo bet kokį mandagumą ir diplomatinę kalbą. Susinervinęs dėl Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kritikos, jis politikei pasiūlė tiesiog „užsičiaupti“, rašo „Deutsche Welle“.

63 m. kairiųjų politikas nepraleidžia progos aršiai sukritikuoti A.Merkel<br>Reuters nuotr.
63 m. kairiųjų politikas nepraleidžia progos aršiai sukritikuoti A.Merkel<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-10 23:07, atnaujinta 2018-01-19 11:36

Vokietijos kanclerė neseniai prabilo apie tai, kad prancūzai ir italai nepakankamai apkarpė savo biudžetą ir paskatino valstybes įvesti papildomas deficito mažinimo priemones.

„Europos Komisija aiškiai pasakė, jog to, kas iki šiol šių šalių buvo padaryta, nepakanka. Aš su tuo sutinku“, - kalbėjo Vokietijos vadovė.

Į tokį jos pareiškimą prancūzas J.L.Melenchonas sureagavo audringai.

„Užsičiaupkite, ponia Merkel! Prancūzija yra laisva, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė politikas. -Rūpinkitės savo vargšais ir sugriuvusia infrastruktūra!“

63 m. kairiųjų politikas kandidatavo į Prancūzijos prezidento postą 2012 m.

Jis niekada nepraleidžia progos aršiai sukritikuoti A.Merkel, o jos politiką yra pavadinęs „dogmatiška ir siauraprotiška“.

A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas teigė, kad nors jis gerbia politiko žodžio laisvę, savo nuomonę J.L.Melenchonas galėjo išreikšti „suformulavęs draugiškiau“.

Kanclerės žodžiai ne itin pradžiugino ir Italiją. Italijos valstybės sekretorius ES reikalams Sandro Gozi taip pat pasiūlė A.Merkel pirmiausiai pasirūpinti savo šalies biudžetu ir taip pademonstruoti visiems gerą pavyzdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.