Portlande po šaudymų mokykloje suimtas įtariamasis

JAV šiaurės

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2014, 5:16 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:23 AM

Manoma, kad penktadienį prie vienos Portlando mokyklos įvykęs incidentas yra susijęs su gaujomis; per gaudynes policija sustabdė vieną automobilį ir areštavo 22 metų įtariamąjį. Jo mašinoje rastas pistoletas.

Per šaudymus prie Rouzmeri Andeson vidurinės mokyklos buvo sužeisti 17 ir 20 metų vaikinai bei 16-metė. Paauglės būklė buvo kritinė, o abiejų vaikinų – patenkinama, nurodė policija.

Visi trys nukentėjusieji buvo pašauti į liemenį, Portlando ugniagesių departamento atstovas Damonas Simmonsas sakė naujienų agentūrai AFP po incidento, kuris įvyko praėjus beveik lygiai dvejiems metams nuo tragedijos Sendi Huko mokykloje Konektikuto valstijos mieste Niutaune.

Kaip rašo dienraštis „The Oregonian“, Rosemary Anderson mokykla yra bendruomenės įkurta alternatyvioji švietimo įstaiga, į kurią siunčiami didesnės rizikos moksleiviai, nepritapę tradicinėse mokyklose.

Pasigirdus šūviams, netoliese buvę gyventojai ir verslininkai puolė slėptis.

„Mes išgirdome šūvius. Nėrėme po stalais“, – pasakojo laikraščiui „The Oregonian“ netoliese dirbanti Tracy Mendoza, kuri dar pridūrė girdėjusi penkis šūvius.

„Jie tiesiog stovėjo prie kampo per pietų pertrauką“, – sakė ji apie nukentėjusius.

Po šio įvykio, paskutinio iš virtinės šaudymų mokyklose, kiekvieną kartą sužadinančių svarstymą dėl ginklų kontrolės Jungtinėse Valstijose, R.Anderson mokyklos teritorija buvo uždaryta.

2012-ųjų gruodžio 14 dieną Sendi Huko pradinėje mokykloje ginkluotas Adamas Lanza nušovė 20 vaikų ir šešis suaugusius ir

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.