Dauguma amerikiečių pateisina CŽV kankinimus

Dauguma amerikiečių pateisina JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kankinimus kovoje su tarptautiniu terorizmu. Tai rodo apklausa, kurią atliko nuomonės tyrimo institutas „Pew Research Center“.

Dauguma amerikiečių pateisina JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kankinimus kovoje su tarptautiniu terorizmu.<br>AP nuotr.
Dauguma amerikiečių pateisina JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kankinimus kovoje su tarptautiniu terorizmu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:31 AM

51 proc. amerikiečių iš 1 001, dalyvavusio apklausoje, sakė, kad brutalūs tardymo metodai yra pateisinami. 29 proc. respondentų nuomone, jie yra perdėti. 20 proc. nuomonės neturėjo.

56 proc. apklaustųjų yra įsitikinę, kad įtariamųjų kankinimas padėjo gauti svarbių duomenų, kurie leido užkirsti kelią teroro atakoms. 28 proc. taip nemano.

Remiantis praėjusią savaitę paskelbta JAV Senato ataskaita, tarp taikytų metodų buvo skandinimo imitavimas, taip pat vertimas būti skausmingoje padėtyje.

Kritikų teigimu, šie 2002-2009 metais taikyti metodai prilygsta kankinimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.