JAV Kongresas spaudžia B.Obamą dėl sankcijų griežtinimo Rusijai

JAV respublikonai ir demokratai pirmadienį vieningai pasisakė, kad šalies prezidentas

Dėl akto dabar turės apsispręsti iki tol jį skeptiškai vertinęs prezidentas B.Obama - jis gali dokumentą arba pasirašyti, arba vetuoti.<br>AP nuotr.
Dėl akto dabar turės apsispręsti iki tol jį skeptiškai vertinęs prezidentas B.Obama - jis gali dokumentą arba pasirašyti, arba vetuoti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:04 AM

Šeštadienį JAV Kongresas vienbalsiai pritarė naujų ekonominių sankcijų Rusijai įvedimui, taip pat nuspręsta Ukrainai suteikti letalių ginklų.

Dėl akto dabar turės apsispręsti iki tol jį skeptiškai vertinęs prezidentas B. Obama - jis gali dokumentą arba pasirašyti, arba vetuoti. Jo administracijos teigimu, šalies vadovas šiuo metu vertina priemones, nutaikytas į Rusijos energetikos ir gynybos sektorius.

Respublikonas Atstovų rūmų pirmininkas Johnas Boehneris paskelbtame pranešime nurodė, kad dvipartinis įstatymas pabrėžia Kongreso „stiprų moralinį įsipareigojimą Ukrainos žmonėms“. Jis ragino B. Obamą nedelsiant pasirašyti šį aktą.

Demokratas senatorius Bobas Menendezas tvirtino, kad įstatymų leidėjai „stovi petys į petį su Ukrainos vyriausybe ir jos žmonėmis prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino agresiją“.

Rusijai paskelbtos naujos sankcijos būtų nutaikytos į ginklų gamybos įmones bei šalies naftos gavybos ir aukštųjų technologijų projektus investuojančius verslininkus.

B. Menendezas pridūrė, kad Ukrainos teritorinis vientisumas privalo būti atkurtas, o V. Putinas privalo suprasti, kad jo veiksmai turi rimtų ir gilių padarinių Rusijai.

JAV viceprezidentas Joe Baidenas pirmadienį telefonu kalbėjo su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir patvirtino JAV ekonominį įsipareigojimą Kijevui bei sveikino vadinamąją Tylos dieną, šalyje prasidėjusią gruodžio 9-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.