Maskvoje įkalinta Ukrainos pilotė paskelbė bado streiką

Nadia Savčenko – sraigtasparnio pilotė, kovojusi su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje. Tačiau jau kurį laiką moteris aplink save mato tik kalėjimo sienas. Kirtusi Rusijos sieną, ji buvo sugauta separatistų, apkaltinta dviejų Rusijos žurnalistų nužudymu ir įkalinta Maskvoje. Tačiau ji ir toliau išlieka ryžtinga – kalėjimo prižiūrėtojams neleidus susitikti su gydytoju, moteris paskelbė bado streiką, skelbia „The Moscov Times“.

Teisininkas „Facebook“ žinutėje pasakojo, kad 33-ejų pilotė dėl dešinės ausies uždegimo jau negali girdėti šia ausimi.<br>„Reuters“ nuotr.
Teisininkas „Facebook“ žinutėje pasakojo, kad 33-ejų pilotė dėl dešinės ausies uždegimo jau negali girdėti šia ausimi.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-17 17:09, atnaujinta 2018-01-18 23:18

Apie tokį ukrainietės sprendimą pranešė jos advokatas. Pasak jo, kraštutinių priemonių imtis privertė stiprėjantis ausies uždegimas. „Facebook“ pranešime teisininkas Ilja Novikovas pranešė, kad suimtoji bado streiką paskelbė per vaizdo skambutį su teismo atstovais. Teisininkas taip pat parašė žinutę „Twitter“ tinklalapyje, kurioje užsiminė, kad jo klientė maisto atsisako nuo šeštadienio.

Teisininkas „Facebook“ žinutėje pasakojo, kad 33 metų pilotė dėl dešinės ausies uždegimo jau negali girdėti šia ausimi. Nepaisant to, Maskvos kalėjimo prižiūrėtojai atsisakė leisti jai pasimatyti su gydytoju.

Parengė Emilija Riaukaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.