B.Obama pareiškė, kad „Sony“ padarė klaidą

JAV prezidentas Barackas Obama Vašingtone paskutiniais šiais metais spaudos konferencijoje griežtai pasisakė dėl įsilaužimą į firmos „Sony Pictures“ sistemą ir dėl šios kompanijos sprendimo atšaukti naujojo filmo rodymą.

B.Obama pasipiktino Šiaurės Korėjos veiksmais.<br>AP nuotr.
B.Obama pasipiktino Šiaurės Korėjos veiksmais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-19 22:12, atnaujinta 2018-01-18 18:21

„Esu susirūpinęs dėl „Sony“, bet manau, kad jie padarė klaidą“, - spaudos konferencijoje pareiškė B.Obama. - Mes į tai reaguosime.“

„Sony Pictures“ trečiadienį staiga atšaukė komediją, kuri papiktino Šiaurės Korėją ir išprovokavo šiurpius programišių grasinimus, kaip įtariama, užsakytus Pchenjano.

Apie sprendimą atšaukti filmo išleidimą Holivudo studija paskelbė po to, kai dauguma JAV kino teatrų tinklų pasakė nedemonstruosiantys „Interviu“ (The Interview), kuriame pasakojama apie išgalvotą sąmokslą nužudyti Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong-Uną.

„Dėl daugumos mūsų eksponentų sprendimo nerodyti filmo „Interviu“ nusprendėme netęsti plano gruodžio 25 dieną išleisti (filmą) teatruose“, – sakoma studijos pareiškime, kuriame priduriama: „Gerbiame ir suprantame savo partnerių sprendimą ir, žinoma, visiškai palaikome jų pirmaeilį interesą dėl darbuotojų ir žiūrovų saugumo“.

„Regal“, AMC ir „Carmike“ yra tarp JAV kino teatrų tinklų, paskelbusių, kad nerodys šio beprotiško filmo. Taip pat yra nusprendęs Kanados „Cineplex Entertainment“, be to, buvo atšaukta viena šią savaitę numatyta premjera Niujorke.

Nuogąstavimai dėl dalyvavimo filmo demonstravimuose kilo po grasinimų, kuriuos pareiškė programišių grupė, vadinamoji GOP (angl. frazės „taikos sergėtojai“ akronimas). Ji grėsmingame perspėjime visiems žiūrovams, planuojantiems pasižiūrėti minimą filmą, paminėjo 2001 metų rugsėjo 11-osios atakas.

Žinutėje laužyta anglų kalba grupė sakė, jog visų, kas dalyvaus filmo demonstravimuose, laukia „rūstus likimas“.

„Netrukus visas pasaulis pamatys, kokį baisų filmą sukūrė „Sony Pictures Entertainment“. Pasaulis bus pilnas baimės“, – perspėjama pareiškime. Jame priduriama: „Prisiminkite 2001-ųjų rugsėjo 11-ąją. Rekomenduojame jums šiuo metu laikytis atokiai nuo tų vietų. (Jeigu jūsų namai yra netoliese, geriau išvykite)“.

Šiaurės Korėja neigė, kad dalyvavo įžūlioje lapkričio 24-osios kibernetinėje atakoje, kurią, pasak kai kurių ekspertų, galėjo įvykdyti nepatenkinti darbuotojai ar Šiaurės Korėjos šalininkai, pasipiktinę minimu filmu.

FTB penktadienį patvirtino, kad už kibernetinę ataką atsakinga Šiaurės Korėjos vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.