Britus iki ašarų sugraudino dosnaus benamio istorija

Dominique Harrison – Bentzen – 22-iejų menų studentė. Robbie – gatvėse gyvenantis vyras, maistą perkantis iš žmonių paaukotų pinigų. Juos du netikėtai suvedė vakarėlio metu merginos prarasta banko kortelė. Naktį sutikęs namo keliaujančią merginą, Robbie pasiūlė jai visus savo turimus pinigus, kad išsikviestų taksi ir saugiai pasiektų namus. Pasiūlymo ji atsisakė ir viskas galėjo tuo baigtis.

D. Harrison-Bentzen tvirtino, kad pinigai bus panaudoti Robbie apgyvendinimui bute ir pagalbai kitiems mieste gyvenantiems benamiams.<br>AFP asociatyvi nuotr.
D. Harrison-Bentzen tvirtino, kad pinigai bus panaudoti Robbie apgyvendinimui bute ir pagalbai kitiems mieste gyvenantiems benamiams.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-19 20:19, atnaujinta 2018-01-18 18:28

Tačiau užsispyrusi studentė surengė netikėtai sėkmingą labdaros akciją, kuri pasieks dešimtis pagalbos prašančių žmonių, skelbia „The Guardian“.

Menų studentė iš Prestono, Anglijos, „Go Get Funding“ tinklalapyje užsibrėžė tikslą surinkti 30 tūkstančių svarų (apie 132 tūkst. Litų), tačiau tikrasis skaičius jau pranoko visus lūkesčius – vos per dvi savaites buvo surinkta 32 tūkst. svarų (140 tūkst. litų). Dėl netikėtai didelio paaukoti norinčių žmonių skaičiaus mergina net skundėsi dažnais trukdžiais tinklalapyje.

Sutiktas benamis jai pasiūlė savo paskutinius tris svarus, taigi simboliškai D. Harrison-Bentzen žmonių prašo paaukoti tokio paties dydžio sumą. Jos didžiausias noras yra padėti Robbie iš gatvės persikelti į butą. Mergina taip pat surengė akciją, kurios metu ji su kitais idėjos palaikytojais naktį praleido gatvėje.

„Staiga supratau, kad neturėjau pinigų. Benamis vyras pasiūlė man savo turimus tris svarus. Jis norėjo, kad išsikviesčiau taksi ir saugiai pasiekčiau namus. Toks kilnus poelgis iš žmogaus, kuris kiekvieną dieną susiduria su abejingumu, mane sujaudino, taigi pasiryžau jį surasti. Žmonės, su kuriais apie jį kalbėjau, papasakojo man apie jo gerus darbus – savininkams gražinamas neištuštintas pinigines, sušalusiems praeiviams siūlomą šaliką ir t.t.“, - pasakojo studentė.

„Jis neturi namų jau septynis mėnesius, tačiau taip yra ne dėl jo kaltės. Jis turi atsistoti ant kojų, tačiau negali gauti darbo, nes neturi gyvenamojo adreso. Nusprendžiau pakeisti Robbie gyvenimą ir jam padėti, nes jis padėjo daugeliui kitų“, - savo planus dėstė mergina.

Jos gerumo akcija sulaukė didelio dėmesio ir žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose. Žmonės ne tik aukojo, bet ir dalijosi informacija „Twitter“ tinklalapyje. Aukų rinkimas oficialiai baigėsi trečiadienį, tačiau norintys paaukoti pinigų kilniam tikslui vis dar gali tai padaryti.

„Tai pakeis ne tik Robbie, bet ir kitų Prestone gyvenančių benamių gyvenimus. Taip, mums buvo šalta ir mes buvome alkani, tačiau kai kurie žmonės tai kenčia 365 dienas per metus, taigi negalėjome skųstis“, - „Facebook“ pranešime pasakojo ji, prisimindama gatvėje praleistą naktį.

D. Harrison-Bentzen tvirtino, kad pinigai bus panaudoti Robbie apgyvendinimui bute ir pagalbai kitiems mieste gyvenantiems benamiams.

„Su Robbie palaiminimu mes norime padėti kiek įmanoma daugiau žmonių. Robbie jau pasiūlė keletą vietinių labdaros tiekėjų, kurie praeityje padėjo ne tik jam, bet ir kitiems. Dabar keletą dienų praleisime spręsdami, kam paaukoti surinktus pinigus ir kaip juos efektyviausiai panaudoti Prestono benamių naudai.“, - pasakojo mergina.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.