Talentinga lenkų poetė suplanavo siaubingas žudynes

Artėjančių Kalėdų nuotaikomis gyvenančią Lenkiją pribloškė žiauri dviejų įsimylėjusių abiturientų įvykdyta žmogžudystė Palenkės Bialos mieste netoli Liublino.

Mergina netgi savo „Facebook“ paskyroje skelbė nuorodas, kaip žudoma peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Mergina netgi savo „Facebook“ paskyroje skelbė nuorodas, kaip žudoma peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Dec 19, 2014, 6:55 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:53 PM

Šįmet pirmąją poezijos knygą išleidusi talentinga 18 metų poetė Zuzana M. prikalbino savo vaikiną, vienmetį Kamilį N., nužudyti jų romanui prieštaraujančius jo tėvus.

Miegančius tėvus mirtinai subadę įsimylėjėliai vėliau lyg niekur nieko nuvyko į Zuzanos M. poezijos vakarą, vykstantį kitame Lenkijos pakraštyje esančioje Krokuvoje.

Picerijoje pietaujančią porą aptikę policininkai pakraupo, kai poetė suimama ėmė girtis, esą ji dabar bus dar garsesnė. Mergina pareiškė jau seniai svajojusi „pasiųsti keletą idiotų į aną pasaulį“.

Žudyti mokėsi internete

Abiturientai pripažino savo kaltę, o juos tardę policininkai iš karto nustatė, kad dvigubą žmogžudystę suplanavo būtent literatūros profesorės duktė Zuzana M., o ne ją aklai įsimylėjęs Kamilis N.

Mergina netgi savo „Facebook“ paskyroje skelbė nuorodas, kaip žudoma peiliu. Be to, paskutiniuose eilėraščiuose mergina rašė, jog „lemtinga atpildo naktis jau artėja“, o ji netrukus taps „laidotuvių vakaro žvaigžde“.

Po pranešimų apie įvykdytas žudynes Zuzanos M. poezijos mėgėjų internete tikrai ėmė sparčiai daugėti, nors komentaruose vyrauja nuomonė, kad siaubo fantazijų pasaulis merginai sumaišė protą.

Merginos kambaryje policininkai rado ir jos mėgstamų filmų su žudymo scenomis, kurias ji su Kamiliu N. pastarąsias kelias savaites žiūrėjo kone be pertraukos.

Mėgstamiausias Zuzanos M. herojus buvo Christiano Bale’o suvaidintas verslininkas Patrikas Beitmanas iš filmo „Amerikos psichopatas“ („American Psycho“), kuris nuobodžiaudamas žudė benamius ir prostitutes.

Poetės bijojo net bendraklasės

Zuzanos M. bendraklasės žiniasklaidai prasitarė vengusios bendrauti su poete, nes ji neslėpė paniekos mažiau išprususiems ir švaistėsi žodžiais apie visiems gresiančią mirtį.

Merginų futbolo komandos, kurios vartus gynė Zuzana M., treneris irgi pareiškė, kad kitos žaidėjos savotiškai prisibijojo poetės.

Vien su motina, literatūros dėstytoja, augusi Zuzana M. nuo vaikystės rijo knygas ir buvo gerokai intelektualesnė už savo bendraamžius. Su motina prastai sutarianti Zuzana M. tėvą sutiko jau įžengusi į paauglystę ir su juo labai suartėjo.

Kai prieš trejus metus tėvas mirė, mergina savo dienoraštyje parašė, jog jos gyvenimas negrįžtamai sugriuvo ir ji priversta rašyti eilėraščius, kad neišprotėtų nuo vienatvės.

Jos eilėraščius kritikai įvertino kaip „labai brandžius, išgyventus“, o pernai Marios Goniewicz slapyvardžiu išleista poezijos knyga „33“ buvo itin gerai perkama.

Poetės žodžius, kad ji nekenčia bendravimo su beraščiais idiotais ir keletą jų norėtų pasiųsti į tamsybių pasaulį, daugelis laikė vien provokuojančia metafora.

Tik po įvykdyto nusikaltimo psichologai atkreipė dėmesį į Zuzanos M. pamąstymus tinklaraštyje.

Mergina rašė privalanti padaryti kai ką žiauraus, kad sunaikintų savo poetišką sielą.

Talkino klusnus bendrininkas?

Kriminalistikos psichologė Dagmara Wozniakowska-Fajst teigia, kad moterys, nutarusios ką nors nužudyti, dažniausiai tai padaro svetimomis rankomis – sukursto, išprovokuoja.

Psichologė spėja, kad Zuzaną M. aklai įsimylėjęs Kamilis N. irgi galėjo tapti savotišku jos valios vykdytoju.

Pasak policininkų, vaikinas suimtas tik iš pradžių gyrėsi savo žygiu, o paskui užsidarė ir nieko nebekalba.

Abiturientas buvo pasodintas į kamerą, kuri stebima ištisą parą, nes bijoma, kad vaikinas nenusižudytų.

Kamilio N. bendraklasiai, mokytojai ir kaimynai tvirtina, kad vaikinas mokėsi gerai ir elgėsi pavyzdingai, tačiau susipažinęs su Zuzana M. pasikeitė.

Ruošėsi dvi savaites

Tragedijos naktį sūnus į tėvų namus su mergina atėjo 2 valandą nakties po roko koncerto Varšuvoje.

Pora atsinešė nusipirktas latekso pirštines ir tris peilius. Pirmoji jais smagintis ėmė Zuzana M.

Mergina ėmė badyti įmigusį 48 metų Kamilio N. tėvą Jerzy. Pasienio tarnybos komendantas, pulkininkas buvo gerai sudėtas fiziškai, stiprus, tad net badomas ėmė gintis.

Už kaklo nutverta Zuzana M. įkando pulkininkui, o nužudžiusi vyrą bandė nupjauti jam ranką, kad policininkai pagal įkandimo vietoje paliktas seiles nenustatytų jos tapatybės.

Peiliui atšipus rankos nupjauti nepavyko, bet kraujais buvo aptaškytas visas miegamasis. Rytą atvykę policininkai teigė tokio kraupaus vaizdo neregėję netgi siaubo filmuose.

42 metų Agnieszką, rusų kalbos mokytoją, nužudė jos sūnus. Kamilis B. motiną užbadė, kai ji išbėgo iš miegamojo į kiemą kviesti pagalbos.

Sadistas sūnus savo motinai peiliu perrėžė gerklę, o grįžęs į miegamąjį padėjo užbadyti ir tėvą.

Vėliau žudikai įtempė moters lavoną į namus, persirengė ir išvyko į poezijos vakarą.

Žudikams gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.