Turkijos prezidentas gyrė jo oponentų sulaikymo procesą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį gyrė, pasak jo,

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-20 15:06, atnaujinta 2018-01-18 17:35

„Šį procesą atidžiai stebiu kaip šalies prezidentas. Viskas yra teisėta, o šiuo metu vyksta stropus ir skaidrus procesas“, - Stambule kalbėjo prezidentas.

„Policija ir teisminės institucijos nekartoja praeities klaidų“, - pridūrė R. T. Erdoganas.

Vadovas tvirtino, kad žurnalistų sulaikymai yra tyrimo dalis, kadangi vieni žiniasklaidos atstovai naudojosi savo profesija, kad pridengtų kitą veiklą. Pasak jo, žurnalistų areštas yra įprastas dalykas, užsimindamas apie Didžiojoje Britanijoje įvykusius areštus dėl telefoninių skambučių pasiklausymo skandalo, supurčiusio vieną leidinį.

Stambulo teismas penktadienį išdavė arešto orderį JAV remiamam imamui Fethullah Gulenui, tapusiam didžiausiu prezidento priešininku. Jis vadovauja musulmonų grupuotei „Hizmet“ ir yra kaltinamas vadovavimu teroristinei organizacijai.

Teismas penktadienį įsakė nepaleisti terorizmu kaltinamų „Samanyolu“ televizijos vadovo Hidayeto Karacos ir dar trijų asmenų, tačiau išlaisvino Turkijos „Zaman“ laikraščio vyriausiąjį redaktorių Ekremą Dumanlį.

ES pasmerkė turkų policijos praėjusį sekmadienį surengtus reidus prieš žurnalistus, tvirtindama, kad reidai „nesuderinami su žiniasklaidos laisve, kuri yra esminis demokratijos principas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?