Verslininko kerštas valdžiai - autmobiliu į partijos būstinę

Krizės nualintoje Ispanijoje žmonės jau puola į kraštutinumus. Penktadienio rytą automobilis rėžėsi į valdančiosios Liaudies partijos būstinę Madride. Laimė, kad neįvyko sprogimas. Ir tai nebuvo teroro išpuolis.

Po ispano išpuolio policija atitvėrė Liaudies partijos būstinę, tad aplinkinėse gatvėse kilo spūstys.<br>AFP nuotr.
Po ispano išpuolio policija atitvėrė Liaudies partijos būstinę, tad aplinkinėse gatvėse kilo spūstys.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė („Lietuvos ryto“ korespondetė Ispanijoje)

Dec 20, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:58 PM

Automobilį vairavęs 37 metų Danielis Perezas Berlanga jame turėjo du dujų balionus. Įtarta, kad būta net sprogstamųjų medžiagų, bet policija šią informaciją vėliau paneigė. Tiesa, kita policijos atstovė nurodė, kad ekspertai automobilyje rado nežinomos medžiagos, kurią dar reikia ištirti.

Policija uždarė didelę teritoriją aplink Liaudies partijos būstinę Madrido centre, todėl susidarė didelės eismo spūstys, o žmonės negalėjo patekti į darbą.

Liaudies partijos vyriausybė skubiai pranešė savo būstinės darbuotojams, jog nevyktų į darbo vietą tol, kol viskas negrįš į savo vėžes.

Greitai paaiškėjo, kad išpuolis – visai ne teroro aktas. Automobilio vairuotojas – žlugęs verslininkas, kaltinantis valdančiąją Liaudies partiją dėl savo nesėkmės. „Dėl jų kaltės dabar visko netekau“, – sakė iš Teruelio kilęs vyriškis. D.P.Berlanga prisipažino, kad jo tikslas buvo susprogdinti automobilį.

Partijos atstovas parlamente Rafaelis Hernando sakė esąs susirūpinęs dėl to, kad bet kas gali „atakuoti politinę partiją – mano arba bet kurią kitą“. Ispanija dar neatsigavusi po šešerius metus trukusios ekonomikos krizės, dėl kurios nedarbas šiuo metu siekia beveik 24 procentus.

Premjeras Mariano Rajoy praėjusią savaitę sulaukė kritikos, kai pareiškė, kad krizė jau tapo istorija. Vyriausybės kritikai dabar atrėžia, kad negerėjant ekonominei situacijai vis daugėja į neviltį puolančių ir kaltų ieškančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.