Niujorke iš pasalų nušauti du policininkai

Niujorko Bruklino rajone

Niujorko Bruklino rajone šeštadienį, oficialiais duomenimis, nušauti du policininkai.<br>Reuters nuotr.
Niujorko Bruklino rajone šeštadienį, oficialiais duomenimis, nušauti du policininkai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 21, 2014, 9:31 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:58 PM

Tie du policininkai, kurių vienas neseniai vedė, šeštadienį, dieną, buvo nušauti į galvą pro mašinos langą. Šis išpuolis didžiausią Amerikos miestą sukrėtė likus kelioms dienoms iki Kalėdų. 

„Šiandien du iš Niujorko geriausiųjų buvo nušauti be jokio perspėjimo, be jokios provokacijos, – sakė emocijų apimtas Niujorko policijos komisaras Billas Brattonas. – Jie buvo stačiai nužudyti“. 

Policija nurodė, kad šaudė 28 metų Ismaaiylas Brinsley , afroamerikietis, kuris anksti šeštadienį Baltimorėje šūviu sunkiai sužeidė savo buvusią draugę, o paskui atvažiavo į Brukliną nužudyti tų pareigūnų. 

B.Brattonas sakė, jog žinutės socialinėje žiniasklaidoje rodo, kad I.Brinsley „buvo labai smarkiai nusiteikęs prieš policijos pareigūnus“. 

Kelios valandos prieš tą nusikaltimą I.Brinsley, kaip atrodo, „Instagram“ gyrėsi, kad nori žudyti policininkus. 

Be to, V. Brattono duomenimis, šaulys likus kelioms valandoms iki nusikaltimo Baltimorėje pašovė ir  sužeidė buvusią savo draugę. Baltimorės policija įspėjo kolegas Niujorke, kad vyras gali vykti į Brukliną. Tačiau šis perspėjimas pareigūnus pasiekė per vėlai. Abu policininkai tada jau buvo mirtinai sužeisti. Vienas jų yra azijiečių kilmės, kitas - Lotynų Amerikos. Pastarąjį kartą policininkas tarnybos metu Niujorke buvo nušautas 2011 metais. 

Septynerius metus policijoje dirbęs Wenjianas Liu, kuris prieš du mėnesius vedė, ir Rafaelis Ramosas, 13 metų sūnaus tėvas, buvo „užpulti iš pasalų ir nužudyti“, kai sėdėjo Niujorko policijos automobilio su visais skiriamaisiais ženklais priekyje. 

Nė vienas jų neturėjo galimybių išsitraukti ginklų prieš tai, kai I.Brinsley paleido kelis šūvius ir pabėgo į netoliese esančią metropoliteno stotį. 

Ant platformos jis šovė sau į galvą; šalia jo lavono buvo rastas pusiau automatinis šaunamasis ginklas, sakė B.Brattonas. 

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškime „besąlygiškai“ pasmerkė šį išpuolį ir sakė, kad jam „nėra pateisinimo“. 

„Šįvakar prašau žmonių atmesti smurtą ir žodžius, kurie žeidžia, ir pereiti prie žodžių, kurie gydo“, – sakė B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.