JAV sankcijomis nubaudė netgi V.Putinui ištikimą baikerių vadą

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas suskubo pasveikinti Nakties vilkų baikerių gaujos vado, kurį pasiekė naujausios JAV sankcijos, rašo „The Moscow Times“.

Rusijos baikerių lyderis (nuotr. dešinėje) demonstruoja ištikimybę V.Putino politikai.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Rusijos baikerių lyderis (nuotr. dešinėje) demonstruoja ištikimybę V.Putino politikai.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:49 PM

Aleksandras Zaldostanovas, gaujoje geriau žinomas Chirurgo pravarde, pateko į individualiomis sankcijomis nubaustų rusų gretas. Šiame sąraše nemažai žmonių, viešai palaikiusių Krymo aneksiją. Nakties vilkų gauja dalyvavo ne viename renginyje, šlovinančiame Krymo prijungimą prie Rusijai.

Devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje susikūrusi gauja dažnai vadinama rusiškais Pragaro angelais“ (pagal žymią JAV baikerių grupuotę „Hells Angels“. – Aut.). Rugpjūčio mėnesį R.Kadyrovas buvo iškilmingai priimtas į gaujos narius.

„Sveikinu tave iš visos širdies dėl tokių puikių naujienų. Net jei amerikiečiai paskelbs milijoną tokių sąrašų, mes nepakeisime savo nuomonės apie Krymą, Mažąją Rusiją (turimas galvoje paniekinamas terminas Ukrainai, sukurtas rusų XVII a. – Aut.), ir tikrai apie JAV“, – rašė R.Kadyrovas savo „Instagram“ paskyroje.

Be to, Čečėnijos vadovas juokavo, kad stebėjosi, kodėl JAV tiek ilgai užtruko, jog įtrauktų A.Zaldostanovą į šį garbingą sąrašą. „Atsidusau su palengvėjimu. Pasirodo, kad čia tik JAV biurokratijos lėtas darbas, kol paruošė tą sankcijų sąrašą“, – ironizavo R.Kadyrovas.

Naujos sankcijos įsigaliojo šeštadienį. Jomis uždrausta bendradarbiauti su visomis JAV kompanijomis ir prekyba su Kryme įsikūrusiomis įmonėmis bei į sąrašą įtrauktais individualiais asmenimis.

Be A.Zaldostanovo sąraše yra ir Krymo prokurorė Natalija Poklonskaja, vidaus reikalų ministras Dmitrijus Nekliudovas, Rusijos verslininkas Konstantinas Malofejevas, vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų atstovai ir visa Nakties vilkų grupuotė.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.