Škotijos mieste prieš Kalėdas – siaubinga avarija

Pirmadienį Škotijoje, Glazgo mieste įvyko šiurpi avarija. Popiet šiukšliavežė rėžėsi į Kalėdoms apsipirkinėjančių žmonių minią. Skelbta mažiausiai apie 6 aukas, tarp jų buvo keli vaikai. Tiesa, policija nepatvirtino aukų skaičiaus tik pripažino, jog "būta žuvusiųjų", skelbia "Sky News".

Įvykio liudininkai televizijai pasakojo, kad iš pažiūros nevaldomas sunkvežimis važiavo šaligatviu maždaug 70 metrų.<br>AP nuotr.
Įvykio liudininkai televizijai pasakojo, kad iš pažiūros nevaldomas sunkvežimis važiavo šaligatviu maždaug 70 metrų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:49 PM

Nelaimė įvyko pietų metu, judrioje miesto centro gatvėje, kai pietauti ar apsipirkti toje vietoje buvo išėję šimtai miestiečių. Liudininkai teigė išvydę siaubingą vaizdą ir girdėję sužeistųjų klyksmus.

Sunkvežimis mažiausiai keliems žmonėms sutraiškė galvas. Kol kas avarijos priežastis neskelbiama, tačiau liudininkų teigimu šiukšliavežė šaligatviu lėkė kone 70 km/h greičiu, taškydama šviesoforus ir žmones į šalis. Policijos atstovai teigė, kad šiukšliavežės vairuotojas taip pat buvo sužeistas ir nugabentas į ligoninę.  Spėjama, kad jį vairuojant galėjo ištikti širdies priepuolis, tad kol kas tai vadinama "tragišku, nelaimingu atsitikimu", o jokių blogų kėslų neįžvelgiama.

Policija išplatino patarimą tiems, kas yra Glazgo centre netoli avarijos vietos: "jūs galite padėti gelbėjimo tarnyboms tiesiog susisiekę su savo artimaisiais ir pranešę jiems, kad jums viskas gerai".

Beje, prieš kelerius metus, toje pačioje vietoje buvo filmuojama „Pasaulinis karas Z“ (WWZ) scena, kurios metu į automobilius taip pat rėžėsi šiukšliavežė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.