P. Porošenka skelbia apie naujas derybas su separatistais

Ukrainos vadovybė ir prorusiški kovotojai šalies Rytuose šią savaitę dusyk rinksis į taikos derybas. Prezidento Petro Porošenkos teigimu, kontaktinė grupė trečiadienį ir penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske tarsis dėl galimo Ukrainos konflikto sureguliavimo.

P.Porošenkos teigimu, kontaktinė grupė trečiadienį ir penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske tarsis dėl galimo Ukrainos konflikto sureguliavimo.<br>AP nuotr.
P.Porošenkos teigimu, kontaktinė grupė trečiadienį ir penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske tarsis dėl galimo Ukrainos konflikto sureguliavimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2014, 7:31 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:59 PM

Dėl to telefoninėje konferencijoje susitarė Ukrainos vadovybė, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Prorusiški separatistai paskelbė dalyvausiantys derybose.

Taikos pokalbiai pastaruoju metu buvo vis atidėliojami, nes konfliktuojančios šalys nesusitardavo arba dėl derybų laiko, arba dėl jų darbotvarkės.

Pastarąjį kartą Ukrainos kontaktinė grupė buvo susitikusi Minske rugsėjį. Šia grupei dar priklauso Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) bei Rusijos atstovai. Per susitikimą rugsėjį buvo susitarta dėl žingsnių konfliktui išspręsti, tačiau jie iki šiol neįgyvendinti.

Konfliktas Ukrainoje nuo balandžio nusinešė daugiau kaip 4 600 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.