Prancūzijoje nedidelis sunkvežimis rėžėsi į žmonių būrį

Prancūzijos Nanto mieste pirmadienio vakarą nedidelis sunkvežimis rėžėsi į žmonių būrį ir 10 jų sužeidė. Incidentas įvyko Kalėdų turguje prie karšto vyno paviljono. Policijos duomenimis, du asmenys sužaloti sunkiai, praneša agentūra AFP.

Automobilio vairuotojas po incidento pats susižalojo peiliu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Automobilio vairuotojas po incidento pats susižalojo peiliu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2014, 9:01 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:44 PM

Automobilio vairuotojas po incidento pats susižalojo peiliu. Nėra duomenų, kad 1970-aisiais gimęs vyras būtų turėjęs religinių motyvų. Prokuratūra pabrėžė, kad tai nėra „teroro aktas“.

Sekmadienio vakarą panašus incidentas įvyko Rytų Prancūzijos Dižono mieste. Čia nestabilios psichikos vyras įvažiavo į žmonių būrį ir 13 jų sužeidė. Žinybų duomenimis, tai taip pat nebuvo „teroro aktas“.

Šeštadienį 20-metis vyras Žu Le Ture mieste, šaukdamas „Allah Akbar“, policijos komisariate peiliu sužeidė tris pareigūnus ir pats buvo nušautas.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as įspėjo prancūzus nepanikuoti. Visos saugumo pajėgos esą yra „didelio budrumo“ lygyje. Vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as pripažino, kad islamistų grėsmė Prancūzijoje ir yra „reali“. Tačiau jis pridūrė: „Kovoti su baime, reiškia kovoti su terorizmu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.