Indija prašo paramos kovoje prieš sukilėlius

Penktadienį Indija kreipėsi paramos į Butaną, Mianmarą ir Bangladešą, prašydama bendradarbiauti kovoje prieš sukilėlių grupę, kuri šią savaitę Indijos Asamo valstijoje sušaudė mažiausiai 80 žmonių, skelbia „Reuters“.

Vietos gyventojai kaltina federalinę valdžią naudojantis regiono gamtiniais ištekliais ir ignoruojant vystymąsi.<br>AP nuotr.
Vietos gyventojai kaltina federalinę valdžią naudojantis regiono gamtiniais ištekliais ir ignoruojant vystymąsi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 26, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:55 AM

Indijos policija mano, kad už išpuolį prieš arbatos plantacijų darbininkus ir jų šeimas atsakingas Nacionalinis demokratinis Bodolendo frontas, kovojantis už bodo etninės grupės atsiskyrimą nuo Indijos.

Įtariama, kad dalis kovotojų pasitraukė į kaimyninį Butaną, o jų vadas yra Mianmare. Indija teigia sieksianti rasti ir sunaikinti sukilėlių bazę, ar ji būtų Indijoje, ar už jos ribų.

Asamo valstija yra viena iš septynių Šiaurės Rytų Indijos valstijų, kuriose gyvena daugiau nei 200 genčių, dešimtys jų siekia didesnės autonomijos ar atsiskyrimo. Vietos gyventojai kaltina federalinę valdžią naudojantis regiono gamtiniais ištekliais ir ignoruojant vystymąsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.