Prancūzijoje mašina į Kalėdų mugę įsirėžęs vyras buvo girtas

Vyras, kurio vairuotam

Vyras automobiliui Prancūzijoje įsirėžė į Kalėdų mugės prekyvietę.<br>AP nuotr.
Vyras automobiliui Prancūzijoje įsirėžė į Kalėdų mugės prekyvietę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 26, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:55 AM

Po pirmadienio išpuolio šalies vakaruose esančiame Nanto mieste to 37 metų vyro kraujyje buvo nustatyta 0,18 procento alkoholio. Leistina koncentracija Prancūzijoje yra 0,05 procento.

Jis tebėra ligoninėje, nes po to, kai savo baltu autofurgonu rėžėsi į žmones, kelis kartus peiliu smogė sau į krūtinę. Ligoninėje jį saugo policija.

Tai buvo jau trečias smurtinis incidentas per tris dienas, todėl šalyje kilo nuogąstavimų dėl išpuolių bangos, galbūt – islamo džihadistų. Tačiau vyriausybė sakė, kad tie išpuoliai nėra vienas su kitu susiję.

Nanto prokurorė Brigitte Lamy sakė, kad išpuolį Kalėdų mugėje įvykdžiusio vyro psichikos būsena, kaip atrodo, „pastarosiomis savaitėmis pablogėjo“. Pasak prokurorės, tas vyras gyveno vienas ir dirbo sodininkavimo srityje.

B.Lamy sakė, kad jo automobilyje rastoje užrašų knygelėje yra „painių“ pastabų apie jo „neapykantą visuomenei“ ir „riziką būti nužudytam slaptosios tarnybos“. Jis taip pat tvirtino, kad jo šeima reiškia nepagarbą jam internete.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad jis turėjo problemų dėl gėrimo, o 2006 metais buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl vagystės ir vogtų daiktų laikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.