Ukraina su prorusiškais kovotojais apsikeitė šimtais belaisvių

Kijevas ir prorusiški kovotojai apsikeitė šimtais belaisvių, penktadienį pranešė Ukrainos saugumo atstovas, skelbia „Reuters“.

Abi pusės apsikeitė belaisviais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Abi pusės apsikeitė belaisviais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 26, 2014, 12:33 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:13 AM

Per derybas tarp Ukrainos, Rusijos, prorusiškų kovotojų bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovų buvo pasiektas susitarimas, kad 125 į nelaisvę patekę Ukrainos kariai bus iškeisti į 225 sukilėlius.

Apsikeitimas karo belaisviais yra viena iš 12 punktų taikos protokolo dalis. Paliaubos, dėl kurių buvo susitarta rugsėjį, taip pat yra viena iš taikos susitarimo sąlygų.

Nors tiksliai nežinoma, kiek belaisvių turi kariaujančios pusės, tačiau Ukrainos kariuomenė gruodį paskelbė, kad apie 600 ukrainiečių pateko į prorusiškų kovotojų rankas.

Be to, Ukrainos kariuomenės atstovai penktadienį pranešė, kad sukilėliai šiek tiek sustiprino Ukrainos pozicijų apšaudymą šalies rytuose, taip pažeisdami paliaubas.

Pasak Ukrainos karinių pajėgų atstovo spaudai Andrijaus Lysenkos, per pastarąsias dvi dienas prorusiški kovotojai naudojo artileriją ir „Grad“ raketų sistemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.