„AirAsia“ bėdos tęsiasi: dar du skrydžiai sukėlė išgąstį

Antradienį pareigūnams patvirtinus, kad jūroje rastos dingusio bendrovės „AirAsia“ lėktuvo nuolaužos bei kelių keleivių palaikai, pranešta, kad nelaimė ištiko dar vieną šios aviakompanijos lėktuvą. Filipinuose leidęsis „AirAsia“ lėktuvas nuriedėjo nuo kilimo tako, skelbia „Sydney Morning Herald“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 2:58 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:41 PM

Lėktuvas „Airbus A320“ skrido iš Filipinų sostinės Manilos į Kalibo oro uostą, esantį centrinėje šalies dalyje. Tuo metu siautė Filipinus, Malaiziją ir Pietų Tailandą pastarosiomis dienomis niokojanti audra. Tad leisdamasis „AirAsia“ lėktuvas nuriedėjo nuo kilimo tako, o įbaugintus keleivius teko evakuoti iš sugadinto orlaivio. Nė vienas žmogus nenukentėjo.

„Ne, niekas, regis, nė nebuvo sužeistas. Buvo prasti orai ir nuo leidimosi tako nuriedėjęs lėktuvas labai staigiai sustojo. Varikliai buvo išjungti, o mums buvo pasakyta palikti visus krepšius ir skubiai išlipti iš lėktuvo. Šalia jau laukė ugniagesiai, tad viskas baigėsi gerai“, – teigė incidento liudininkė Jet Damazi-Santos. Tiesa, ji pabrėžė, kad medikams teko raminti pagyvenusius keleivius, kuriems tikrino pulsą išlaipinus iš lėktuvo.

Orlaivis turėjo grįžti atgal

Be to, pranešama apie dar vieną incidentą: Į Tailando šiaurės rytinę dalį skridęs oro bendrovės „ AirAsia“ lėktuvas antradienį netrukus po pakilimo sugrįžo į Bankoką, lainerio pilotams pastebėjus „nukrypimą nuo normos“ bagažo skyriuje.

Iš Chonkeno 11 val. 10 min. pakilęs „AirAsia“ lėktuvas FD3254 netrukus buvo priverstas grįžti į Bankoko Don Meango tarptautinį oro uostą. Dar kartą patikrinę inžinieriai jokių techninių problemų nerado, lėktuvui buvo leista skristi.

„Po išvykimo iš Don Meango pilotai pastebėjo nedidelį nukrypimą nuo normos daiktų laikymo skyriuje, todėl, saugumo sumetimais lėktuvas grįžo ir nusileido kruopščiam patikrinimui Don Meango oro uoste“, nurodoma „AirAsia“ Tailando skyriaus pranešime.

„Inžinieriai nerado jokių problemų dėl skrydžio FD3254“, – nurodoma jame.

Nė vienas iš keleivių savo skrydžio neatšaukė ir lėktuvas pasiekė paskirties tašką valandą atsilikdamas nuo grafiko, nurodė pareigūnai.

Kalbėdamas apie incidentą „AirAsia“ atstovas Don Mueango oro uoste sakė, kad pilotai „išgirdo kažkokių garsų bagažo skyriuje“.

Dar po dviejų valandų, netrukus po pakilimo pilotui pastebėjus techninį gedimą, į oro uostą turėjo sugrįžti ir iš Bankoko į Londoną skridęs bendrovės „Thai Airways“ laineris „Airbus A340-600“.

„Buvo gedimas hidraulinėje sistemoje, todėl pilotas nusprendė sugrįžti į Suvanapumio oro uostą“, – sakoma „Thai Airways“ pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.