Pasitikrinkite, ką žinote apie pasaulį 2014-aisiais

Pasaulyje 2014-aisiais įvykių nestigo – valstybių sienas keitė ir kitos šalys agresorės, ir ekstremistinės grupuotės. Be to, metai vadinami bene nesėkmingiausiais aviacijos pramonei, ypač – Azijoje. Lrytas.lt siūlo pasitikrinti žinias apie svarbiausius šių metų įvykius pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 10:56 PM

Rusija iš Ukrainos atsiplėšė Krymą ir įplieskė kruviną sukilimą rytinėje šalies dalyje – vadinamajame Donbase. Kijeve prieš tai nuverstas šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius, kurį po naujų rinkimų pakeitė Petro Porošenka, pasiryžęs nuvesti Ukrainą į Vakarus.

Lietuvai, vienintelei ES ir NATO narei, turinčiai rytinę sieną su Rusija – Kaliningrado sritimi, įvykiai Ukrainoje ir Rusijoje, kur jau įsibėgėja recesija, o 2015 metais laukiama dar didesnio kainų šuolio, be jokios abejonės, svarbiausi.

Tačiau pasaulis didelis – įvairių įvykių netrūko ir kitur. Lrytas.lt siūlo savotišką proto mankštą – pabandyti prisiminti, kas ir kur konkrečiai nutiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.