ES vairą perėmusios Latvijos vadovas: „Dabar mūsų eilė“

Šiais metais Latvijos eilė suvokti ir

M.Kulbio nuotr.
M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-02 09:16, atnaujinta 2018-01-17 06:25

A.Bėrzinis mano, jog būti Bendrijos pirmininkaujančia nare visų pirma reiškia galimybę suvokti savo pasiekimus, pergales, sėkmę, o sykiu ir nesėkmes.

„Naujausi įvykiai Ukrainoje rodo į tai, kiek daug padarėme ir darome, kad Latvija ir Europos Sąjunga vystytųsi, būtų apsaugotos ir saugios. Tai mūsų bendra užduotis, tai mūsų atsakomybė dėl ateities“, – sakė Latvijos prezidentas.

Latvija niekada nebus periferinė ES narė ir „mūsų galioje padaryti savo valstybę reikšmingu sąlyčio tarp Rytų ir Vakarų tašku, tiltu, palengvinančiu mūsų šalies ir bendrai visos ES plėtrą bei klestėjimą“, sakė A.Bėrzinis ir pridūrė, kad tai yra pranašumas, kurį Latvija turi naudoti išmintingai ir tikslingai.

„Mes nukentėjome nuo ekonominių krizių, politinės kovos ir nesuskaičiuojamų bandymų suskaldyti visuomenę, bet Latvijos gyventojai sėkmingai su tuo susidorojo, neprarasdami savigarbos ir pagarbos vieni kitiems. Tai tarsi nerašyta taisyklė ir, tuo pačiu metu, mūsų svarbiausias principas – lemiamais ir sunkiais laikais ieškoti to, kas bendra ir vienijama“, – sakė prezidentas, kuris pridūrė, kad dėl Latvijos istorijos jos žmonės vis dar gali įvertinti buvimo suvereniems savo pačių valstybėje reikšmę.

Prezidentas A.Bėrzinis tradiciškai savo Naujųjų metų kreipimąsi į šalies gyventojus pasako sausio 1 dieną. Latvijos premjerė Laimduota Straujuma Naujųjų metų sveikinimą pasakė trečiadienį prieš pat vidurnaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.