Jungtinėje Karalystėje vienu metu - du pavojingi incidentai ore

Škotijoje esantis Stornovėjaus oro uostas garsėja kaip vieta, kurios ne itin mėgsta pilotai. Čia siautėjantys vėjo gūsiai apsunkina kylančių lėktuvų darbą. Tuo įsitikino oro bendrovės „Loganair“ lėktuvo pilotai bei keleiviai - orlaivį vėjas tiesiog nubloškė nuo pakilimo tako, o du žmonės buvo sužeisti, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 1:01 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:34 AM

Incidentas įvyko dar penktadienio rytą, kai lėktuvas "Saab 340" turėjo išskristi į Glazgą. Manoma, kad lėktuvas galėjo patekti į stipraus šoninio vėjo gūsį. Visi žmonės iš lėktuvo buvo išlaipinti, dviems prireikė medikų pagalbos ir jie buvo nugabenti į ligoninę.

Stornovėjaus oro uostas, esantis atokioje Luiso saloje, kadaise buvo itin svarbi karinė bazė. Čia buvo įrengti itin ilgi nusileidimo takai, skirti JAV ir britų bombonešiams.

Ore užsidegė variklis

Beje, įdomu tai, kad beveik tuo pat metu užfiksuotas kitas pavojingas incidentas, tik gerokai piečiau. Pietų Anglijoje, už 64 km į Rytus nuo Londono dėl užsidegusio variklio 28 keleivius skraidinusiam lėktuvui teko skubiai leistis Sautendo oro uoste.

Užsidegus vienam iš dviejų lėktuvo variklių jis buvo išjungtas ir užgesintas dar lėktuvui nenusileidus oro uoste. Lėktuvui pavyko saugiai nusileisti su vienu veikiančiu varikliu, o per incidentą niekas nenukentėjo.

„Blue Islands“ oro linijų vykdytas skrydis iš Džersio turėjo nusileisti Londono Sičio oro uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.