Viena britus šiurpinančio narkotiko aukų – lietuvis

Jungtinėje Karalystėje ekstazio tabletes pamėgę asmenys pastaruoju metu gali jaustis ypač nesaugiai. Per pastirąsias kelias savaites šalyje mirė jau trys asmenys, vartoję šį narkotiką. Viena aukų – jaunuolis iš Lietuvos, skelbia „Daily Mail“.

Tokias ekstazio tabletes turintys asmenys raginami jas nedelsiant pristatyti britų pareigūnams.<br>"Twitter" nuotr.
Tokias ekstazio tabletes turintys asmenys raginami jas nedelsiant pristatyti britų pareigūnams.<br>"Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 5:50 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:43 AM

Policija jau ragina narkomanus nebijoti ir priduoti ekstazio tabletes, kad šias galėtų ištirti ekspertai. Tokių raginimų imtasi po to, kai pirmąją Naujųjų metų dieną mirė du jaunuoliai. Vienas jų buvo lietuvis. Su juo gyvenęs kitas asmuo Ipsvičo mieste buvo skubiai nugabentas į ligoninę. Jo būklė sunki.

Policija tiria ar šios dvi mirtys nėra susijusios su Šv.Kūčių dieną Ipsviče įvykusia tragedija, kai mirė dar vienas jaunuolis. Teigiama, kad jis vartojo raudonos arba rožinės spalvos, trikampes „S“ arba supermeno ženklu pažymėtą tabletę. Tokias tabletes dabar raginama pristatyti į policijos nuovadas.

„Trys jauni žmonės tragiškai neteko gyvybės. Manome, kad šis narkotikas yra itin pavojingas ir mes norime užkirsti kelią kitoms mirtims. Būtent todėl raginame pristatyti šias tabletes pareigūnams. Suprantu žmonių dvejones, bet mes nesiekiame ko nors suimti ar teisti, kalbame apie gyvybių gelbėjimą“, - teigiama policijos pranešime.

Žmonės, kuriems Ipsviče ar jo apylinkėse pastarosiomis savaitėmis buvo siūloma šių tablečių, taip pat raginami susisiekti su pareigūnais. Tai galima padaryti ir anonimiškai.

Praėjusį mėnesį panašios tabletės pasirodė Nyderlanduose. Jos veikia lėčiau, nei įprastos ekstazio tabletės, todėl žmonės linkę jų padauginti, tikėdamiesi spartesnio poveikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.