Niujorke pašauti dar du policijos pareigūnai

Niujorke – dar vienas pasikėsinimas į policijos pareigūnus. Pirmadienio naktį Bronkso rajone nusikaltėliai pašovė du juos sulaikyti mėginusius pareigūnus. Policininkai skubiai nuvežti į ligoninę, praneša CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:16 PM

Pareigūnai naktį atvyko į vieną rajono parduotuvę, reaguodami į pranešimą apie apiplėšimą. Jie pastebėjo du įtariamus nusikaltėlius: vieną pastato viduje, kitą - gatvėje. Kai pareigūnai prisistatė, vyras, buvęs parduotuvėje, išbėgo ir ėmė į juos šaudyti.

Vienam pareigūnui buvo pataikyta į alkūnę ir nugarą, kitam - krūtinę ir ranką. Pirmajam buvo atlikta operacija, antrojo būklė stabili. Medikai teigia, kad policininkai išgyvens.

Policijos pajėgos dabar ieško dviejų įtariamųjų. Vienas iš jų, tikėtina, taip pat buvo sužeistas kulkos. Policija siūlo 10 tūkst dol. (8,36 tūkst. eurų) premiją už suteiktą naudingą informaciją, kuri padėtų sugauti nusikaltėlius.

„Tai buvo atšiaurus rajonas 90-aisiais ir vis dar toks yra“, - apie Bronksą kalbėjo buvęs policijos pareigūnas Johnas Cardillo. - Apiplėšimai būdavo dažni, kai ten dirbau, vyko daug susišaudymų“.

Niujorko policija vis dar neatsigauna po dviejų kolegų netekties, kurie buvo nužudyti iš pasalų gruodžio 20 d.

Šių dviejų policininkų - Rafaelio Ramoso ir Wenjian Liu - mirtys pakurstė stiprią įtampą tarp policijos pajėgų ir Niujorko mero Billo de Blasio. Kai kurie kaltina miesto vadovą išdavyste, nes šis rėmė prieš policiją nukreiptus protestus. 

„Tai dar vienas įrodymas su kokiais pavojais susiduria mūsų patruliuojantys pareigūnai, - po naujausių įvykių Bronkse kalbėjo Niujorko meras. - Ačiū Dievui, šie pareigūnai atsigaus".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.