Įkaitų drama Prancūzijos Monpelje mieste baigta, aukų išvengta

Penktadienį juvelyrinėje parduotuvėje Prancūzijos Monpeljė mieste buvo paimta įkaitų, praneša televizijos kanalas BFMTV. Informacija apie įkaitų paėmimą buvo gauta netrukus po to, kai buvo surengtas košerinio maisto parduotuvės Paryžiuje šturmas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2015, 7:43 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:37 PM

Pranešama, kad ginkluotas užpuolikas, kuris penktadienį vakare paėmė įkaitais dvi moteris juvelyrinėje parduotuvėje pietiniame Prancūzijos Monpeljė mieste, šeštadienį paryčiais galiausiai pasidavė, pranešė pareigūnai ir pažymėjo, jog šis incidentas nėra susijęs su islamistų smurtu Paryžiuje. 

Pasak šaltinių, pasiduoti policijai vyras sutiko po septynių valandų derybų. 

„Tas vyras įžengė į juvelyrinę parduotuvę, bet bandymo apiplėšti nebuvo, ir jo motyvai nežinomi“, – žurnalistams sakė prokuroras Christophe'as Barret (Kristofas Barė). 

Anksčiau jis buvo AFP nurodęs, kad šis incidentas yra ginkluoto apiplėšimo bandymas, kuris „neturi nieko bendra su tuo, kas vyksta Paryžiuje“. 

Vykstant šiai įkaitų dramai kovos su terorizmu policija buvo užblokavusi didelę Monpeljė, įsikūrusio prie Viduržemio jūros, centro dalį. 

Nei viena iš įkaičių nenukentėjo. 

21.23 val. „Tai tiesiog apiplėšimas, kuris neturi nieko bendro su tuo, kas vyko Paryžiuje“,- sakė Monpeljė prokuroras Christophe'as Barret'as.

21 val. Loge gatvė, kurioje įsikūrusi juvelyrinių dirbinių parduotuvė - viena judriausių Monpeljė mieste. Visa gatvė užblokuota policijos pareigūnų. BBC žurnalistas informuoja, kad įvykio vietoje pasigirdo šūvių.

20 val. 30 min. Pasak Monpeljė prokuroro Christophe Barret'o, situacijos kontroliuojama ir yra „labai rami“, kadangi įvykis nėra siejamas su islamistų išpuoliais.

Žmonės iš aplinkinių pastatų ir parduotuvių buvo evakuoti.

Tiesa, po šio incidento įvykių nukankintoje Prancūzijoje, kilo nauja panikos banga.

20 val. 10 min.  Rt.com informuoja, kad prieš parduotuvę išpuolis surengtas vos pasibaigus dviems įkaitų dramoms. Liudininkai pasakojo, kad parduotuvėje yra du ginkluoti vyriškiai. Per šį įvykį niekas nežuvo ir nebuvo sužalota.

Į įvykio vietą atvyko specialūs policijos daliniai, miesto meras ir regiono prokuroras.

20 val. Policijai įkaitus paėmęs vyras yra žinomas. Pareigūnai apsupo įvykio vietą. Teigiama, kad paimti įkaitai - juvelyrinės parduotuvės darbuotojai. Savo reikalavimų užpuolikas kol kas neišdėstė.

Daugybė policijos pareigūnų atvyko į įvykio vietą, gyventojams liepta likti savo namuose. Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad greičiausiai įkaitus nuspręsta paimti po nesėkmingo juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo.

19 val. 45 min. Kaip informuoja portalas „20minutes.fr“, piktadarių rankose yra vienas arba du žmonės. Incidento rajonas Monpeljė mieste apsuptas. Pasak kai kurių šaltinių, labiausiai tikėtina šio incidento versija yra apiplėšimas.

Greičiausiai šis įvykis nėra susijęs nei su broliais Kouachi, nei su įkaitų drama Paryžiaus parduotuvėje, kur Kouachi draugas Amedy Coulibaly pirkėjus laikė įkaitais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.