Prancūzų policija toliau ieško Paryžiaus teroristų bendrininkų

Prancūzijos policija ieško

Šeštadienį Prancūzijos policija atnaujino teroristų bendrininkų paiešką.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
Šeštadienį Prancūzijos policija atnaujino teroristų bendrininkų paiešką.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:14 PM

Manoma, kad ji buvo su A.Coulibaly, kai anksčiau šią savaitę buvo nušauta policininkė. Įspėjama, kad ji ginkluota ir pavojinga.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as gyrė policiją, tačiau įspėjo dėl galimų grėsmių ateityje. Jis dėkojo saugumo tarnyboms už drąsą ir veiksmingą darbą per dvi įkaitų dramas vienu metu. Prezidentas teigė, kad šią savaitę prasiveržęs smurtas yra tragedija tautai. Be to, kreipdamasis į prancūzus per televiziją, F.Hollande'as sakė, kad reikia išlikti budriems ir vieningiems, nes vienybė geriausias ginklas.

Vyriausiasis Prancūzijos prokuroras Francois Molins'as teigė, kad dabar teisėsauga sutelkusi dėmesį į įtariamosios H.Boumeddienne paieškas. Pasak prokuroro, ypatingas dėmesys bus skiriamas aiškinantis galimus bendrininkus ir kas finansavo nusikaltėlių veiksmus, davė nurodymus ar suteikė pagalbą Prancūzijoje arba už jos ribų.

F. Molins'as teigė, kad 16 žmonių buvo apklausti, įskaitant ir vieno iš brolių Kouachi, užpuolusių savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją, žmoną.

Prancūzijos vyriausybės ministrai šeštadienį rinksis į pasitarimą aptarti tolesnių veiksmų.

Kaip anksčiau pranešta, „Charlie Hebdo“ redakciją užpuolę broliai Cherifas ir Saidas Kouachi buvo užėmę sandėlį Damarten an Goelio mieste, kur patys to nežinodami laikė vieną įkaitą. Vėliau jie buvo nukauti. Per operaciją pastate esančioje kavinėje policija rado pasislėpusį darbuotoją.

Netrukus po to policija šturmavo košerinio maisto parduotuvę Paryžiuje, kur įkaitus buvo paėmęs A.Coulibaly. Jis buvo nušautas, o 15 įkaitų išlaisvinta. Policija rado 4 įkaitų kūnus, manoma, kad jie buvo nužudyti dar prieš prasidedant šturmui.

Broliai Kouachi ir A.Coulibaly buvo žinomi saugumo tarnyboms - broliai 2011 m. lankėsi Jemene, o visi trys vyrai buvo įtraukti į JAV ir Didžiosios Britanijos stebėtinų asmenų sąrašus.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas teigė, kad Prancūzijos žvalgyba padarė klaidų. „Jei žūva 17 žmonių, vadinasi, buvo padaryta klaidų,“ - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.