Teroristo žinia prieš mirtį: „Viskas, ką darome, yra teisėta“

Paskutinėje įrašo dalyje teroristas nusifilmavo vilkėdamas baltą musulmonišką rūbą. Matoma ir „Islamo valstybės“ vėliava.

Teroro aktus Paryžiuje rengęs A.Coulibaly.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Teroro aktus Paryžiuje rengęs A.Coulibaly.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2015, 1:14 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:27 AM

Kalbėdamas prieš kamerą teroristinių išpuolių organizavimu įtariamas vyras sako, kad „stojo prieš policiją“, o už kadro skaitomas tekstas patvirtina, kad jis ketvirtadienį Paryžiaus pietuose nužudė policininkę, o kitą dieną atakavo minėtą prekybos centrą.

A. Coulibaly įraše teigė: „Viskas, ką mes darome, yra teisėta. Negalite pulti ir nieko nesulaukti mainais“.„Jūs ir jūsų koalicija kiekvieną mielą dieną bombarduoja civilius ir kovotojus. Tai jūs sprendžiate, kas vyksta šioje žemėje? Ne. Mes jums to negalime leisti. Priešinsimės“, – dėsto teroristas.

Paskutinėje įrašo dalyje teroristas nusifilmavo vilkėdamas baltą musulmonišką rūbą. Matoma ir „Islamo valstybės“ vėliava.

„Ką jūs darytumėte, jeigu taip smarkiai įžeistų jūsų pranašą?“, – klausia teroristas, turėdamas omenyje „Charlie Hebdo“ skelbiamas karikatūras, kurių pagrindinis personažas pranašas Mahometas.

„Ką jūs darytumėte, jeigu žagintų jūsų seseris, jeigu žudytų ištisas bendruomenes? Paryžiuje lankiausi ne vienoje mečetėje, kur pilna ryžtingų vyrų, galinčių ginti islamą. Kodėl, turėdami milijonus jaunų stiprių vyrų, negalime apginti savo pranašo?“ – klausė A.Coulibaly.

Teroristo motina ir seserys pasmerkė jo išpuolius Prancūzijoje ir pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ aukų šeimoms, rodo šeštadienį naujienų agentūrai AFP atsiųstas pareiškimas.

„Mes smerkiame šiuos aktus. Absoliučiai nepalaikome šių ekstremalių idėjų. Viliamės, kad nebus jokio painiojimo tarp šių atstumiančių aktų ir musulmonų religijos“, – rašo jos.

Dienraštis „Le Figaro“ atkreipia dėmesį į tai, kad įrašas sumontuotas beveik profesionaliai. Tyrėjai, be kita ko, aiškinasi, ar šiuo metu ieškoma A. Kulibali partnerė Hajat Bumedjen mokėtų tai padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.