Indonezijos narai tiria sudužusio „AirAsia“ lėktuvo dalį

Indonezijos

Narai į paviršių iškelia vis daugiau katastrofą patyrusio lėktuvo dalių.<br>AP nuotr.
Narai į paviršių iškelia vis daugiau katastrofą patyrusio lėktuvo dalių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 9:06 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:04 AM

Reiso QZ8501 laineris sudužo gruodžio 28-ąją Javos jūroje per audrą per trumpą įprastą skrydį iš Indonezijos Surabajos miesto į Singapūrą.

Abi lėktuvo juodosios dėžės – pilotų kabinos pokalbių ir skrydžių duomenų įrašymo įrenginiai – buvo iškeltos anksčiau šią savaitę po užsitęsusių paieškų, kurias dažnai trikdydavo nepalankūs orai. Tų įrenginių duomenys turėtų suteikti esminės informacijos šios katastrofos priežasčių tyrėjams.

Daug narų trečiadienį buvo pasiųsti tirti objekto, kuris laikomas pagrindinę lainerio korpuso dalimi. Tos nuolaužos anksčiau buvo aptiktos tiriant sonaru ir yra už maždaug 3 km nuo vietos, kurioje buvo rasta lėktuvo uodega.

Sudužusio „Airbus 320-200“ korpuso suradimas laikomas svarbiu pasiekimu, nes manoma, kad jame tebėra daugumos aukų palaikai. Iki šiol buvo rasti tik 48 žuvusiųjų kūnai

Paieškų ir gelbėjimo agentūros pareigūnas S.B.Supriyadi sakė, jog jeigu bus nustatyti, kad tas objektas, gulintis jūros dugne maždaug 30 metrų gylyje, yra lėktuvo fiuzeliažas, narai ištirs galimybes jį iškelti.

„Jeigu jis nebus per sunkus, galime iškelti visą korpusą ir evakuoti aukas“, – naujienų agentūrai AFP nurodė S.B.Supriyadi, koordinuojantis šias didelio masto tarptautines paieškas.

„Jeigu jis per sunkus, galime įplaukti į fiuzeliažą ir ištraukti palaikus vieną po kito, prieš jį iškeldami“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.