Izraelio dienraštis iš eitynių nuotraukos pašalino visas moteris

Ultrakonservatyvus Izrelio dienraštis „HaMevaser“ pašalino visas moteris politikes iš būrio pasaulio lyderių, susikibusių už parankių ir žygiuojančių Paryžiaus gatvėmis. Tokia skaitmeninė nuotraukos operacija sulaukė nemažai kritikos pasaulietiškuose Vakaruose, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 10:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:51 AM

„HaMevaser“ patobulintoje nuotraukoje nebėra Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Paryžiaus merės Anne Hidalgo. Be to, į nuotrauką netilpo Danijos premjerė Helle Thorning-Schmidt.

Neabejojama, kad moterys iš istorinės nuotraukos, padarytos sausio 11-ąją, buvo pašalintos nenorint įžeisti itin religingų ultrakonservatyvaus leidinio skaitytojų.

Be jau minėtų moterų nuotraukoje vietoj Šveicarijos prezidentės Simonettos Sommaru į priekį žengia ir žvelgia dėmė, eisenoje nebematyti ir ES užsienio politikos vadovės Fredericos Mogherini.

Prancūzijos spauda supeikė „veidmainišką“ „HaMevaser“ sprendimą – esą leidinys taip parodė nepagarbą „eitynių vienybei“.

Savo ruožtu vienas skaitytojas pačiame Izrelyje piktinosi: „Jie nesaugo moterų nuo gašlių vyrų ar vyrų nuo nepadorių minčių. Jie tiesiog sako savo skaitytojams, kad moterims nėra vietos visuomenėje – tik namuose. Tai labai liūdna“.

Prieš trejus metus kitas konservatyvus Izraelio laikraštis „Di Tzeitung“ sukėlė pyktį Amerikoje, kai pašalino tuometę valstybės sekretorę Hillary Clinton iš garsiosios nuotraukos, kuriuose JAV lyderiai stebi Osamos bin Ladenos nukovimo operaciją.

Pats leidinys pripažįsta, kad tokia jau jo pozicija – neskelbti moterų nuotraukų ar bet kokių atvaizdų žiniasklaidoje.

Gerokai nuosaikesnis kairiųjų pažiūrų dienraštis „Haaretz“ pritarė – esą konservatyvi žiniasklaida jau seniai šalina moteris iš savo nuotraukų ar reportažų. Be to, ultraortodoksai pasisako už tai, kad moterys negalėtų būti išrinktos į parlamentą – Knesetą.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.