Antras žmogus teroristų mirties sąraše – bulvyčių pardavėjas

Mažai kas įtartų, kad pavojingiausios pasaulyje teroristinės grupuotės priešų sąraše antrasis žengia kuklus pastorius iš Floridos valstijos. Gruzdintomis bulvytėmis prekybos centre prekiaujantis pastorius po Paryžiaus žudynių neslepia nerimo, skelbia „The Washington Post“.

Pastorius Terry Jonesas nevengia griežtų pareiškimų islamo atžvilgiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pastorius Terry Jonesas nevengia griežtų pareiškimų islamo atžvilgiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 10:12 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:33 PM

Pastorius Terry Jonesas, pagarsėjęs savo prieš islamą nukreiptomis akcijomis, nuo lapkričio prekiauja viename Floridos prekybos centre. „Mes vertiname bulvytes rimtai“ – skelbia stendas, už kurio stovi teroristus įsiutinęs pastorius.

Vargu ar pasaulis būtų prisiminęs ekscentriškąjį T.Jonesą, jei ne to paties sąrašo nario Stephane'o Charbonnier ir jo kolegų iš satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ nužudymas. Šiame sąraše taip pat yra rašytojas Salmanas Rushdie, skandalingasis olandų politikas Geertas Wildersas ir kiti asmenys.

„Mes nebijome ir nebandome slėptis, – aiškino T.Jonesas.  – Jei teroristai ateis ir bandys mus nugalabyti, mes pasistengsime juos nugalabyti pirma.“ Pastorius pripažino, kad vis dėlto kreipėsi pagalbos į policiją ir FTB (Federalinis tyrimų biuras).

T.Joneso teigimu, jis jau sulaukė beveik pusės tūkstančio grasinimų mirtimi ir žino, kad už jo galvą siūloma milijonai dolerių. „Nežinau, ar policija sugebės mane apsaugoti. Jie jau ir taip nuolat apsilanko mano namuose“, – nerimavo T.Jonesas.

Tiesa, pastorius vis dėlto sutiko imtis tam tikrų atsargumo priemonių ir nuėmė savo nuotrauką, kabėjusią restorane. Vis dėlto jis paliko kompanijos logotipe savo impozantiško atvaizdo kontūrus, teigdamas, jog tai būtina jo verslui. „Planuojame turėti daug tokių restoranų. Kol kas sutikau nuimti tik tris nuotraukas“, – išdidžiai aiškino T.Jonesas.

2013 metais T.Jonesas pritraukė viso pasaulio dėmesį pareikšdamas, kad pagerbdamas rugsėjo 11-osios aukas sudegins 2998 Koranus. Būtent tiek, kiek tragiško teroro akto Niujorke metu žuvo žmonių. Nors po šio įvykio paskelbimo policija pastorių sulaikė ir neleido jam įgyvendinti užmojų, po metų jis vėl ėmėsi tų pačių darbelių.

2014 metais išplatintas įrašas, kuriame T.Jonesas su savo bendraminčiais degina ne tik Korano knygas, bet ir „Islamo valstybės“ vėliavą. Šį kartą „Al Qaeda“ nesnaudė ir tuoj pat įtraukė skandalingąjį amerikietį į savo priešų sąrašo garbingą antrąją vietą.

Prekybos centro, kuriame prekiauja T.Jonesas, vadybininkas Robertas Tacketas stebėjosi tokia baisia pastoriaus šlove ir pabrėžė, kad pastoriaus elgesys už prekystalio visada yra pavyzdinis, o jo gruzdintos bulvytės sulaukia daugybės pamalonintų klientų pagyrų.

„Žmonės turi laisvę prekiauti, nes mes gyvename laisvoje šalyje, Amerikoje. Tiesą sakant, tai pirmas kartas, kai girdžiu apie tokį sąrašą ar tokius grasinimus“, – kalbėjo R.Tacketas. Jis pabrėžė, kad policija jau patikino, jog jokių grėsmių jo saugumui nėra.

„Aš nenustosiu kalbėti prieš islamą arba, jei jūs taip norite, prieš radikalų islamą. Aš nededu nieko į tą pačią dėžutę, tačiau islamas yra labai daug reikalavimų kelianti religija“, – savo planus ir ryžtą aiškino T.Jonesas.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.