Armėnijoje mirė ir kūdikis, kurį per žudynes subadė rusų karys

Tai pranešė Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 19, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:01 PM

Tai pranešė Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

„Sekmadienį vaiko būklė pablogėjo, o šiandien 17 valandą (15 valandą Lietuvos laiku) jis mirė“, - patikslino žinybos darbuotojai.

Sausio 12 d. Rusijos karinės bazės Armėnijoje kariškis eilinis Valerijus Permiakovas savavališkai paliko sargybos postą ir su ginklu išėjo į miestą, kur viename iš gyvenamųjų namų automato šūviais ir durtuvu nužudė šešis miegojusius Avetisianų šeimos narius.

Gyvas liko tik šešių mėnesių kūdikis.

Tą pačią dieną V. Permiakovą, mėginusį pereiti sieną su Turkija, sulaikė Rusijos pasieniečiai, saugantys Armėnijos sieną.

Žinia apie žudynes sukrėtė antro pagal dydį šalies miesto Giumri visuomenę. Įtūžusių kelių tūkstančių armėnų minia praėjusią savaitę susirinko gatvėje, vedančioje 102-ąją Rusijos karinė bazę, ir ėmė reikalauti išduoti žudiką. Per neramumus ir susirėmimus su policijos pareigūnais buvo sužeisti keli žmonės.

Armėnijoje dislokuotos 102-sios bazės kariškiai taip pat išreiškė apgailestavimą ir pabrėžė, kad V. Permiakovas bus teisiamas Armėnijos teritorijoje, tačiau jį teis patys rusai, nes visų pirma V.Permiakovas yra dezertyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.