Ukrainos parlamentas paskelbė Rusiją „šalimi agresore“

Ukrainos parlamentas

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:44 PM

Už tą dokumentą, kuriuo prorusiškų separatistų paskelbtos Donecko ir Luhansko „liaudies respublikos" taip pat įvardijamos kaip teroristinės organizacijos, nubalsavo 271 iš 289 posėdyje dalyvavusių Aukščiausiosios Rados deputatų.

„Teisinis pripažinimas valstybe agresore užtraukia pasekmes, kaip numatyta 1974-ųjų Jungtinių Tautų rezoliucijoje ir JT Chartijoje“, – prieš balsavimą sakė valdančiajai koalicijai priklausančios Radikalų partijos lyderis Olehas Liaško.

„Aukščiausioji Rada pripažįsta Rusijos Federaciją valstybe agresore ir ragina Ukrainos tarptautinius partnerius neleisti, kad ji liktų nenubausta už nusikaltimus žmoniškumui, įvykdytus nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios“, – sakoma dokumente, kurį per plenarinį posėdį perskaitė Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Ina Hopko.

Pareiškime rašoma, kad Rusija palaiko terorizmą ir blokuoja JT Saugumo Tarybos veiklą, sukeldama grėsmę taikai ir saugumui visame pasaulyje.

Parlamentas taip pat paragino tarptautinius Ukrainos partnerius pripažinti separatistines Donecko ir Luhansko liaudies respublikas teroristinėmis organizacijomis, padidinti Kijevo vyriausybei teikiamą neletalinę karinę pagalbą ir sugriežtinti sankcijas Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.