Kalinama Ukrainos karo lakūnė perkelta į ligoninę

Rusijos kalinama

Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:38 PM

Federalinės bausmių vykdymo tarnybos pareigūnė Kristina Belousova patvirino, kad ikiteisminiame arešte laikoma ukrainietė pilotė buvo perkelta į ligoninę.

„Kadangi Nadija Savčenko jau ilgą laiką atsisako bet kokio maisto, Federalinė bausmių vykdymo tarnyba priėmė sprendimą pasiųsti ją į medicinos skyrių tolesniems tyrimams ir stebėjimams“, – sakė K.Belousova naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jos, gydytojai nustatė, kad 33 metų N.Savčenko būklė yra patenkinama ir kad „ji nuolat stebima medicinos personalo bei gauna būtiną palaikomąją terapiją“.

K.Belousova pažymėjo, kad gydytojai toliau įkalbinėja N.Savčenko nutraukti bado streiką ir aiškina, kokios gali būti pasekmės, jeigu ji atsisakys tai padaryti.

N.Savčenko pernai birželį buvo sučiupta prorusiškų separatistų Ukrainos rytuose. Liepos pradžioje buvo paskelbta, kad ji yra laikoma viename Rusijos tardymo izoliatoriuje ir kaltinama prisidėjusi prie dviejų rusų žurnalistų nužudymo.

Rusijos federalinis Tyrimų komitetas, tiesiogiai pavaldus prezidentui Vladimirui Putinui, kaltina N. Savčenko teikus koordinates vienam apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainoje, per kurį žuvo tie du Rusijos žurnalistai.

Tačiau N.Savčenko gynybos advokatai turi įrodymų, kad moters nebuvo to incidento vietoje, nes Rusijos palaikomi separatistai ją sučiupo valandą ar dvi prieš žurnalistus pražudžiusį sprogimą. Ukraina kaltina Rusiją jos pagrobimu ir reikalauja, kad pilotė būtų paleista.

Gruodžio 13 dieną N.Savčenko paskelbė bado streiką. Pirmadienį jos advokatas Markas Feiginas išreiškė susirūpinimą, kad N.Savčenko gali mirti, jeigu toliau atsisakys maisto, nes yra labai nusilpusi ir neteko 12 kg svorio.

N.Savčenko, kuri yra pirmoji Ukrainoje ginkluotųjų pajėgų pilote tapusi moteris, savo šalyje yra laikoma nacionaline didvyre, o spalį, jai nedalyvaujant, buvo išrinkta į parlamentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.