Respublikonas M.Romney trečią kartą sieks tapti JAV prezidentu

Buvęs respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Mittas Romney trečią

M.Romney Niujorke pareiškė: „Aš norėčiau būti prezidentu“.<br>AP nuotr.
M.Romney Niujorke pareiškė: „Aš norėčiau būti prezidentu“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2015, 6:55 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:24 PM

Jau prieš kurį laiką M.Romney potencialiems savo rinkimų kampanijos rėmėjams Niujorke pareiškė: „Aš norėčiau būti prezidentu. Bet kas gali savo draugams pasakyti, kad aš svarstau dalyvauti rinkimuose“.

Politiniai stebėtojai seniai kalba apie dar vieną M.Romney mėginimą siekti prezidento posto. Kovoje dėl respublikonų partijos kandidato statuso jam gali tekti susigrumti su buvusiu Floridos gubernatoriumi Jebu Bushu.

Buvusio prezidento George'o W. Busho brolis ir buvusio prezidento George'o Busho sūnus jau pareiškė, kad vertina savo kandidatavimo galimybes.

M.Romney 2012-aisiais JAV prezidento rinkimuose pralaimėjo Barackui Obamai. Respublikonas nepatenkintas demokrato vykdoma politika ir mano galįs geriau valdyti šalį, „Washington Post“ citavo jo aplinkos žmogų.

M.Romney taip pat esą abejoja, kad J.Bushas ar kiti galimi respublikonų kandidatai, tarkim, Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie ar senatorius iš Floridos Marcas Rubio, pajėgūs įveikti tikėtiną demokratų pretendentę Hillary Clinton.

M.Romney prezidento posto siekė ir 2008-aisiais. Tačiau pirminius respublikonų kandidato rinkimus jis tada pralaimėjo Johnui McCainui. Šis tada prezidento rinkimuose pralaimėjo B. Obamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.