M. Chodorkovskis su A. Navalnu ruošiasi surengti masinį mitingą

Buvęs turtingiausias Rusijos žmogus ir koncerno „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis veikiausiai susivienijo su vyriausybės opozicijos aktyvistu Aleksejumi Navalnu ir žada organizuoti masinę protesto akciją Maskvos centre kovo 1 dieną, rašo „The Moscow Times“.

A.Navalnas sekmadienį pranešė, kad jo Progreso partija ketina dalyvauti 2016 m. įvyksiančiuose parlamento rinkimuose.<br>AP nuotr.
A.Navalnas sekmadienį pranešė, kad jo Progreso partija ketina dalyvauti 2016 m. įvyksiančiuose parlamento rinkimuose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:39 AM

Pagal Rusijos įstatymus, vyriausybė iš anksto turi patvirtinti tokius renginius. A.Navalnas ir kiti organizatoriai nusiuntė laišką Maskvos merui Sergejui Sobianinui, norėdami įspėti apie ketinimus prašyti leidimo. Pirmadienį A.Navalno tinklalapyje paviešintoje laiško nuotraukoje tarp kitų mitingo organizatorių parašų matyti ir M.Chodorkovskio parašas.

Penktadienį A. avalnas rašė, kad mitinge galėtų dalyvauti apie 100 tūkst. žmonių. Protesto dalyviai žygiuotų Maskvos centrine Tverskajos gatve. Opozicijos lyderio tinklalapyje skelbiama, kad mitinge būtų protestuojama prieš dabartinę politinę krizę, reikalaujama Vakarų maisto importo draudimo panaikinimo. Be kita ko, planuojama išreikšti nepasitenkinimą propagandine žiniasklaida ir agresyviais veiksmais Ukrainoje. Protestu būtų reikalaujama opozicijai suteikti bent vieną valandą eterio per savaitę Rusijos pagrindiniuose valstybiniuose televizijos kanaluose. Internete paviešintame laiške taip pat matyti opozicijos lyderių Boriso Nemcovo ir Michailo Kasjanovo parašai.

A.Navalnas sekmadienį pranešė, kad jo Progreso partija ketina dalyvauti 2016 m. įvyksiančiuose parlamento rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.