Šiaurės Korėja JT pasiuntinį pavadino JAV marionete

Šiaurės Korėjos užsienio

Šiaurės Korėja apkaltino M. Darusmaną išgalvojus rezoliuciją dėl žmogaus teisių pažeidimo Pchenjane<br>AP nuotr. iš archyvo
Šiaurės Korėja apkaltino M. Darusmaną išgalvojus rezoliuciją dėl žmogaus teisių pažeidimo Pchenjane<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:09 AM

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas ketvirtadienį tvirtino, kad M. Darusmanas apdrabstė purvais Pchenjano armijos pareigūnus, o žmonės tuo patikėjo.

Pasak atstovo, JT įgaliotinis nusipelnė griežtos bausmės dėl jo oficialaus pareiškimo. Šiaurės Korėja apkaltino M. Darusmaną išgalvojus rezoliuciją dėl žmogaus teisių pažeidimo Pchenjane, kuri vėliau buvo priimta JT Generalinėje Asamblėjoje 2014 m. gruodį.

Šiaurės Korėjos ministerija paskelbė pareiškimą po M. Darusmano interviu naujienų agentūrai „Associated Press“, per kurį diplomatas sakė, kad žmogaus teisės Šiaurės Korėjoje bus užtikrintos tik iš postų pasitraukus dabartiniams tos šalies lyderiams. M. Darusmanas pareiškė, kad žmogaus teisės ir Pchenjano lyderiai yra du visiškai nesuderinami dalykai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.