Turtuolis žudikas Kinijoje sulaukė bausmės

Kinijos Sičuano provincijos žmones terorizavusiam ir didelį korupcijos tinklą sukūrusiam kalnakasybos magnatui Liu Hanui įvykdyta griežčiausia bausmė – jam ir dar keturiems jo įkurtos grupuotės bendražygiams įvykdytas mirties nuosprendis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 10, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:05 PM

Kinijos verslo magnatas, buvęs vienos didžiausių šalies kalnakasybos korporacijų „Hanlong Group“ vadovas, milijardierius Liu Hanas kartu su 4 bendražygiais nubaustas mirties bausme.

Liu Hano įkurtos bendrovės veikla aprėpė įvairias sritis – nuo energetikos iki nekilnojamojo turto. Ji ilgainiui išaugo į didžiausią privačią įmonę Sičuano provincijoje. Bet, kaip pripažino teismas, bendrovė „neteisėtai monopolizavo azartinių žaidimų verslą Sičuano provincijoje, terorizavo vietos žmones ir padarė rimtos žalos vietos ekonominei ir socialinei sistemai“.

Liu Hanas buvo pripažintas kaltu dėl 13 nusikaltimų, įskaitant „žmogžudystę, nelegalių lošimo namų monopolizavimą ir neteisėtą šaunamųjų ginklų prekybą“. Kinijos magnatas taip pat buvo kaltinamas stambaus masto korupcija.

Į 500 turtingiausių Kinijos piliečių sąrašą įtrauktas Liu Hanas vadovavo didelei nusikalstamai grupuotei. Jos nariai žudė priešininkus, turėjo kelių šimtų prabangių automobilių parką ir puoselėjo ryšius su vietos prokurorais ir policijos pareigūnais.

Liu Hanas vienu metu taip pat palaikė ryšius su buvusiu saugumo ministru Zhou Yongkang’u, kuris šiuo metu taip pat apklausiamas.

Magnatui, jo broliui Liu Wei ir dar trims jų bendrininkams buvo įvykdyta mirties bausmė po to, kai jų nuosprendį patvirtino Kinijos aukščiausiasis liaudies teismas. Šie 5 vyrai praėjusių metų liepą buvo nuteisti už dalyvavimą organizuotoje grupuotėje ir už žmogžudystes.

Prieš įvykdant egzekuciją teismas visiems nusikaltėliams leido atsisveikinti su savo šeimomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.