„Costa Concordia“ kapitonas teisme liejo ašaras

Teisiamas katastrofą patyrusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitonas Francesco

F.Schettino yra kaltinamas netyčiniu daugybės žmonių nužudymu.<br>AP nuotr.
F.Schettino yra kaltinamas netyčiniu daugybės žmonių nužudymu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2015, 5:37 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 AM

Papasakojęs apie per pastaruosius trejus metus išgyventus užgauliojimus ir šmeižtą 54-erių metų kapitonas paragino sprendimą dėl jo likimo priimsiančius tris teisėjus nepaversti jo vieninteliu atpirkimo ožiu už 32 žmonių gyvybes nusinešusią nelaimę.

F.Schettino yra kaltinamas netyčiniu daugybės žmonių nužudymu, taip pat dėl to, jog paliko ant uolų prie Džilijo salos užplaukusį ir skęstantį laivą, kai jame dar buvo panikos ištiktų keleivių.

„Pastaruosius trejus metus gyvenau žiniasklaidos mėsmalėje“, – sakė susikompromitavęs laivo vadas, kuriam gresia iki 26 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Sunku būtų pavadinti gyvenimu tai, ką aš išgyvenau, – sakė jis. – Man buvo sukrauta visa atsakomybė, neatsižvelgiant į tiesą arba aukų atminimą“.

Tada F.Schettino pradėjo smulkiai pasakoti apie jo persekiojimą, tačiau neužbaigęs pasakojimo apsipylė ašaromis.

Baigdamas kalbą, kurią vietomis nutraukdavo garsūs kūkčiojimai, kapitonas ištarė „basta (gana)“, ir vėl atsisėdo į teisiamųjų suolą.

19 mėnesių trunkančiame bylos nagrinėjime dalyvaujantys teisėjai trečiadienį turėtų išeiti priimti nuosprendžio, kuris, kaip manoma, bus paskelbtas vėliau vakare arba ketvirtadienio rytą.

F.Schettino dėl nelaimės kaltino laivo įgulą ir sakė, kad keleivių evakuacija galėjo išgelbėti gyvybių, jei nebūtų uždelsta. Jis taip pat tvirtino iškritęs iš pasvirusio laivo, o jo savininkai liepė į jį nebegrįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.