Per derybas Minske – lojančio rusų „žurnalisto“ išpuolis

Iš Nepriklausomybės rūmų Minske, kur trečiadienio vakarą prasidėjo keturių šalių lyderių susitikimas, kuriuo siekiama užtvirtinti taiką Ukrainoje, išmestas Rusijos televizijos reporteris. Jis ant Ukrainos prezidento P.Porošenkos ėmė šaukti: „Kodėl jūs bombarduojate civilius?“, o vėliau aplojo žurnalistus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 7:58 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:23 AM

Reporteris Aleksandras Junaševas teigė priklausantis prieštaringai vertinamam kanalui „LifeNews“, kurio korespondentai turi ryšių Rusijos saugumo tarnybose.

„LifeNews“ pastaraisiais metais atvirai užsiima propagandine veikla – kanalo darbuotojai Rytų Ukrainoje ne tik lydi separatistus, bet ir kartu su jais apklausinėja karo belaisvius, tyčiojasi iš jų ir atvirai palaiko Kremliaus bei separatistų pusę.

Minske, Nepriklausomybės rūmuose baltarusijos lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai pasitikus Ukrainos prezidentą Petro Porošenką ant pastarojo vienas „LifeNews“ reporteris ėmė šaukti. A.Lukašenka ir P. Porošenka į ruso išpuolį nereagavo, o patį „žurnalistą“ mėgino sudrausminti ir sugėdinti kitų žiniasklaidos priemonių atstovai. Į tokį kelių žurnalisčių bandymą rusas atsakė grubiu išpuoliu.

Iš pradžių Saša prisistatęs vyras pasiūlė susipažinti, o tuomet netikėtai ant jų sulojo ir pro dantis iškošė „eik na**ui iš čia“. Kaip mat prisistačiusi apsauga vyrą palydėjo iš salės, mat žurnalistės dar pasiskundė, kad jis ne tik loja, bet ir kandžiojasi.

Kanalas po šio incidento už provokacijas surengusį žurnalistą stojo mūru. Be to, „Lifenews“ redaktorius Anatolijus Suleimanovas savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad A.Junaševo vietoje ukrainiečių žurnalistus būtų „apšikęs“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.