Kaip gyvena popiežius emeritas Benediktas XVI?

Praėjus dvejiems metams po

Benediktas XVI gyvena „kaip vienuolis“ ir savo gyvenamąją vietą palieka tik tada, kai jį pasikviečia popiežius Pranciškus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Benediktas XVI gyvena „kaip vienuolis“ ir savo gyvenamąją vietą palieka tik tada, kai jį pasikviečia popiežius Pranciškus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 5:37 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:17 AM

Jis papasakojo apie popiežiaus emerito gyvenimą „Mater Ecclesiae“ vienuolyne Vatikano soduose Romoje, praneša agentūra AFP.

Benediktas XVI turi „kai kurių problemų dėl savo kojų“, tačiau jo galva šviesi, sakė G. Gaensweinas. Praėjusiomis savaitėmis jis esą vėl pradėjo dažniau groti pianinu, pirmiausiai – Mozarto kūrinius. Skambindamas jis nesinaudoja natomis. Benedikto XVI asmeninis sekretorius atskleidė jo dienotvarkę: „Jis keliasi 7.45 val., tada – mišios, brevijorius, pusryčiai ir malda. Po to Benediktas XVI skaito, rašo laiškus ir kartais priima lankytojus“.

13.00 val. buvęs Katalikų bažnyčios vadovas pietauja, vaikštinėja terasoje ir ilsisi, pasakojo toliau G. Gaensweinas. Popietę jis vaikšto po Vatikano sodus ir aplanko Lurdo šaltinio imitaciją, kur kalba rožančių. Po maldos ir skaitymų popiežius emeritas 19.30 val. vakarieniauja, per televiziją pažiūri itališkas žinias ir koplyčioje sukalba paskutinę maldą.

Benediktas XVI gyvena „kaip vienuolis“ ir savo gyvenamąją vietą palieka tik tada, kai jį pasikviečia popiežius Pranciškus. Kitų kvietimų „jis nepriima“. Pranciškus ir jo pirmtakas „yra labai skirtingi“, sakė G. Gaensweinas, organizuojantis oficialius susitikimus tarp dabartinio ir buvusiojo popiežiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.