Garbaus amžiaus moteris nepabūgo užsipulti IS kovotojų

Narsi garbaus amžiaus moteris išdrįso pasipriešinti IS kovotojams juos netikėtai išvadinusi šėtonais.<br>„Youtube“ nuotr.
Narsi garbaus amžiaus moteris išdrįso pasipriešinti IS kovotojams juos netikėtai išvadinusi šėtonais.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 8:46 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:35 AM

Arabų šalis sužavėjo vaizdo įrašas, kuriame garbaus amžiaus moteris užsipuola „Islamo valstybės“ (IS) atstovus dėl šalies terorizavimo ir žudynių, kuriuos vykdo kovotojai, rašo „Daily Mail“.

Močiutė drąsiai kovotojams išrėžė, kad teroristų grupė yra prakeikta ir nei jie, nei Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas negali laimėti šio kruvino konflikto.

Vaizdo įraše, kuris, kaip manoma, užfiksuotas Sirijoje, matoma moteris, kuri priėjusi prie IS kovotojų mašinos, juos išvadina šėtonais ir prašo atsisukti į Dievą.

Mašinoje sėdintys kovotojai bandė pateisinti IS veiksmus tuo, kad neseniai dalyvavo pamaldose. Moteris ignoravo jų bandymus pateisinti IS brutalumą ir toliau tęsė tiradą apie kovotojus, kurie „skerdžia vieni kitus kaip asilus“.

Tradicinė moterų apdarą dėvinti senutė ignoravo bet kokius vyrų pasiaiškinimus ir toliau keikė juos už žiaurumą, dėl kurio kenčia ir degraduoja visa šalis.

Vėliau vis labiau susierzinę vyrai reikalavo, kad moteris pasišalintų, ir tyčiotis, kai ji pradėjo cituoti Korano eilutes, draudžiančias žudymą.

„Nežudykite nieko, ir niekas jūsų nežudys. Tai draudžiama. Prisiekiu, kad niekas, ką jūs darote, nėra suderinama su Dievo valia. Jis mato viską, ką jūs darote“, – toliau pykdama šaukė moteris.

Ketvirtadienį Jordanijos oro pajėgos apšaudė IS slėptuves Sirijoje taip pabaigdamos antrą trijų dienų antpuolį, pranešė valstybinė televizija.

Praėjusį savaitgalį pajėgos taip pat tris dienas bombarduovo grupuotės „Islamo valstybė“ objektus; tvirtinama, kad taip atsakoma šiai grupuotei už pagrobto Jordanijos karo lakūno nužudymą.

„Karinių oro pajėgų naikintuvai šiandien bombardavo teroristų gaujos „Daesh“ bazes“, – pranešė valstybinė televizija, panaudodama menkinantį arabišką grupuotės pavadinimą. 

Bombardavimas buvo pradėtas keršijant už piloto Muazo al Kassasbeho sudeginimą, kurį įkaitu buvo paėmę IS kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.