Kremliaus rėksnys Kijevą siūlo sunaikinti napalmu

Rusijos politikos klounu vadinamas ir skandalingais pareiškimais garsėjantis Vladimiras Žirinovskis vėl pratrūko. Radikalius Kremliaus gerbėjus „drėgnomis fantazijomis“ džiuginantis politikas pareiškė, kad Kijevą reikia sunaikinti napalmu.

V.Žirinovskis vėl pratrūko.<br>„RIA novosti“ nuotr.
V.Žirinovskis vėl pratrūko.<br>„RIA novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-17 11:35, atnaujinta 2018-01-12 23:55

Kalbėdamas kadaise nepriklausomo kanalo NTV laidoje Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis V.Žirinovskis pateisino savo reputaciją – ėmė šaukti, kad reikia sunaikinti visą Kijevą taip keršijant už skriaudžiamus rusus.

„Šiandien Donbase vyksta karas. Jeigu ten gyventų suomiai, lenkai ar „pribaltai“ (Baltijos šalių gyventojai), sakyčiau, kad juos reikia mušti, smaugti ir sunaikinti. Sakau tai nuoširdžiai. Tačiau Donbase gyvena rusai! Kijevą sunaikinsime, sudeginsime napalmu. Ne tankais, o napalmu, nes tai karas prieš rusus!“ – rėkė V.Žirinovskis.

Kremlių kritikuoti dar išdrįstančio kanalo „Echo TV“ vadovas, garsus žurnalistas Aleksejus Venediktovas dar bandė šaipytis iš V.Žirinovskio, teiraudamasis, o ką daryti su Kijeve gyvenančiais rusais, bet radikalas nenusileido – esą rusai Kijeve turėtų sukilti, o napalmą reikėtų panaudoti prieš vyriausybinius pastatus.

V.Žirinovskis ne pirmą sykį svaidosi panašiais pareiškimais. Anksčiau jis liepsnojančia griuvėsių krūva yra raginęs paversti Baltijos šalių sostines, Varšuvą. O buvusią JAV prezidento patarėją nacionalinio saugumo klausimais ir valstybės sekretorę Condoleezzą Rice V.Žirinovskis siūlė išprievartauti.

Ir nors šis politikas vadinamas klounu, teigiama, kad jis įgarsina radikalias Kremliaus idėjas, kurių netgi absurdiškiausiais pareiškimais besisvaidanti oficialioji Maskva nedrįsta pateikti. Vis dėlto V.Žirinovskis yra Rusijos parlamento vicepirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.