Rusijos Dūmos pirmininkas S. Naryškinas ėmė grasinti Europai

Rusijos Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas į Europos Parlamentą ir Europos Tarybą nukreipė agresyvių grasinimų salvę. Į Briuselį vienas iš Rusijos valdžios vadovų atsiuntė laišką, kuris Europos politikams smogė lyg plaktuku į kaktą.

Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas nusprendė Rusijos propagandą paskleisti Briuselyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas nusprendė Rusijos propagandą paskleisti Briuselyje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:18 PM

Dūmos pirmininkas pareiškė, kad karas Ukrainoje yra Rusijos kova su nacizmu. Jis taip pat pabrėžė, kad Rusija yra pasirengusi mobilizuoti visas pajėgas, kad „apgintų stabilumą Europoje“.

Vladimirui Putinui artimas politikas įspėja, kad Europa aižėja. Anot jo, užsitęsusios sankcijos Rusijai, krizė Ukrainoje ir teroro atakos Paryžiuje sukelia pavojų „taikiam 800 milijonų europiečių gyvenimui“.

Laišku politikas reikalauja, kad Europos Parlamento nariai sustabdytų krizę.

Grasinimams sustiprinti S.Naryškinas pasitelkė Antrojo pasaulinio karo ir Šaltojo karo įvaizdžius. „Mes neleisime kriminalinės ideologijos (nacizmo) įpėdiniams sėti nesantaikos ir supriešinti Europos šeimos. Jau kartą per mūsų bendrą istoriją toks skilimas atnešė mirtį ir sielvartą, kančią ir griuvėsius, badą ir siaubą“, – laišką cituoja žurnalas „Newsweek“.

Pasak laiško autoriaus, Europos Parlamento narių pečius šiuo metu slegia didžiulė atsakomybė už žemyno ateitį: „Tai verčia mus sutelkti visas pajėgas, kad Europa išliktų stabilus ir klestintis kontinentas.“ „Mes raginame jus, ponios ir ponai, suvokti, kad pasaulis yra ant skardžio“, – perspėja S.Naryškinas.

Europos politikai šį Rusijos Dūmos pirmininko laišką vertina kaip grasinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.