Šiaurės Korėja į užsienį siunčia „vergus“

Dauguma Šiaurės Korėjos gyventojų negali palikti šalies, bet manoma, kad apie 100 tūkstančių iš

Dauguma Šiaurės Korėjos gyventojų negali palikti šalies, tačiau yra duomenų, kad kai kurie piliečiai parduodami kaip vergai.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Dauguma Šiaurės Korėjos gyventojų negali palikti šalies, tačiau yra duomenų, kad kai kurie piliečiai parduodami kaip vergai.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2015, 6:29 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:41 AM

Vakarų šalys tebetaiko sankcijas šiai komunistinei šaliai, o ji siunčia savo gyventojus dirbti statybose Afrikoje, kasti tunelių Mianmare ir dirbti fabrikuose Kinijoje. Darbininkai yra paskirstyti po maždaug 40 šalių, per dieną 12 valandų jie praleidžia darbe, per metus gauna vos kelias laisvas dienas ir namo parsiveža tik 10 procentų uždarbio.

Žmogaus teisių gynėjų grupės turi duomenų, kad kai kurie dirba darbo stovyklose, kurios aptvertos spygliuota viela, o jų pasus ir vizas paėmę prižiūrėtojai. 2012 metais taip vergauti į užsienį buvo išsiųsti 65 tūkstančiai korėjiečių, kurie savo šaliai uždirbo 230 milijonų dolerių per metus.

Aktyvistai tiki, kad „vergų“ uždirbami pinigai tik papildo lyderio Kim Jong-uno kišenes. Šiais metais pradėtame tyrime dalyvauja 13 buvusių darbininkų, kurie savo darbą apibūdino kaip „valstybės remiamą vergovę“. Vienas iš korėjiečių pasakojo, kad jam teko dirbti Sibire, darbo diena trukdavo 21 valandą, per trejus metus jis uždirbo tik 160 dolerių. Prižiūrėtojai žadėjo, kad likę pinigai siunčiami jo šeimai, bet, pasirodo, tai buvo melas.

Manoma, kad taikydamas tokią „vergų“ išnaudojimo strategiją Kim Jong-unas gauna papildomų pajamų savo pamėgtoms prabangos prekėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.