Abi Ukrainos konflikto pusės sutarė atitraukti ginkluotę

Abi Ukrainos konflikto šalys

Prorusiški separatistai pažadėjo per dvi savaites atitraukti sunkiąją ginkluotę.<br>AP nuotr.
Prorusiški separatistai pažadėjo per dvi savaites atitraukti sunkiąją ginkluotę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 22, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:38 PM

„Pasirašyti dokumentai dėl sunkiosios ginkluotės atitraukimo nuo visos fronto linijos“, – sakė jis. 

Prorusiški separatistai atskirai, per savo naujienų agentūrą, patvirtino, kad taip pat pasirašė šį susitarimą. 

Prorusiški separatistai sekmadienį paskelbė, kad jų pajėgos planuoja per dvi savaites atitraukti sunkiąją ginkluotę nuo fronto linijos Rytų Ukrainoje, kaip numatoma vasario 12-ąją Minske pasirašytame taikos plane.

„Šiąnakt buvo pasirašytas planas. Ši diena buvo įvardyta kaip (atskaitos) diena. Tai yra, nuo šios dienos suteikiamos dvi savaitės sunkiosios ginkluotės atitraukimui“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Donecko separatistų „Gynybos ministerijos“ pareigūnas Eduardas Basurinas.

Pasak O.Rozmaznino, dar per anksti pasakyti, kada bus pradėtas ginkluotės atitraukimas. Kai kurios ukrainiečių žiniasklaidos priemonės užsiminė, kad jis gali prasidėti vėliau sekmadienį. 

Tuo tarpu prorusiški separatistai sekmadienį paskelbė, kad jų pajėgos planuoja per dvi savaites atitraukti sunkiąją ginkluotę nuo fronto linijos Rytų Ukrainoje, kaip numatoma vasario 12-ąją Minske pasirašytame taikos plane. 

„Šiąnakt buvo pasirašytas planas. Ši diena buvo įvardyta kaip (atskaitos) diena. Tai yra, nuo šios dienos suteikiamos dvi savaitės sunkiosios ginkluotės atitraukimui“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Donecko separatistų „Gynybos ministerijos“ pareigūną Eduardą Basuriną. 

Pagal paliaubų, kurioms tarpininkavo Vokietija ir Prancūzija, ir kurios buvo paskelbtos prieš savaitę, sąlygas, ginkluotės atitraukimas turėjo prasidėti antradienį ir baigtis iki kovo 3-iosios. 

Tačiau paliaubos jau ne kartą buvo pažeistos. Separatistai, jas ignoruodami, užėmė strateginę reikšmę turinčią Debalcevę šalies rytuose. 

Vis dėlto dar vienas ženklas, kad abi konflikto šalys dabar galbūt nori taikyti paliaubas, buvo praėjusią naktį įvykęs apsikeitimas belaisviais, kai 139 ukrainiečių kariai buvo iškeisti į 52 separatistų kovotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.