Indonezijos teismas nuvylė mirti nuteistus australus

Indonezijos teismas

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 9:13 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:13 PM

„Kaip nurodė teisėjas, prezidento sprendimas atmesti malonės prašymą nėra administracinis aktas, todėl mūsų byla nepriklauso šio teismo jurisdikcijai ir todėl jis negali priimti jos nagrinėti“, – sakė mirties bausmės laukiančių australų advokatas Todungas Mulya Lubisas.

„Planuojame šiandien apskųsti šią teismo nutartį. Turime dvi savaites apeliacijai pateikti. Jeigu bus laikomasi įstatymų, egzekucija turėtų būti atidėta, kol baigsis teisinis procesas“, – pridūrė teisininkas.

Australija stengiasi išgelbėti 33 metų Myuraną Sukumaraną ir 31 metų Andrew Chaną, vadinamosios Balio devyneto heroino kontrabandininkų gaujos lyderius, kurie buvo nuteisti 2005-aisiais dėl sąmokslo gabenti heroiną iš Indonezijos.

Tuo tarpu Indonezijos prezidentas pareiškė, kad šių vyrų egzekucija nebus atidėta, ir perspėjo kitas valstybes nesikišti.

„Pirmiausia turi griežtai pasakyti, kad neturėtų būti jokių intervencijų dėl mirties bausmės, nes mes turime suverenią teisę taikyti savo įstatymus“, – sakė J.Widodo žurnalistams.

Prezidentas pridūrė, kad kalbėjosi telefonu su Prancūzijos, Brazilijos ir Nyderlandų lyderiais dėl minėtų australų bylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.