Kuriose šalyse moterų turisčių tyko didžiausias pavojus?

Kelionės į tolimus kraštus – nepamirštama patirtis. Bet vienoms keliaujančioms moterims šios išvykos gali apkarsti – kai kur jos susidurs su priekabiavimu ar net pavojumi būti išprievartautoms, rašo „Daily Mail“.

Indijoje smurtą itin dažnai patiriančios moterys vis drąsiau protestuoja.<br>„Reuters“ nuotr.
Indijoje smurtą itin dažnai patiriančios moterys vis drąsiau protestuoja.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 25, 2015, 6:05 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:26 AM

Žiniasklaidoje vis aprašomi išprievartavimo viešajame transporte atvejai Indijoje ar Pakistane, bet pavojus moterų gali tykoti ir ten, kur iš pažiūros atrodo saugu.

Viena interneto svetainės Tarptautinio moterų kelionių centro įkūrėjų Julie Kreutzer daug rašė apie tai, kas tyko vienų keliaujančių moterų užsienyje.

„Pasibaisėjau, kokios nesaugios ir nedraugiškos kai kurios vietos. Bet kai kurios kelionių svetainės tai nutyli, – kalbėjo J.Kreutzer. – Mes palaikome moteris, ieškančias nuotykių ir gerai leidžiančias laiką, tačiau neapgaudinėkime savęs teigdami, kad jos laukiamos visur.“

Moters teigimu, geriausia politika yra atvirumas – moterys turi žinoti, kas jų laukia, tačiau turi nepamiršti imtis saugumo priemonių ir pačios.

„Nedarykite to, ko nedarytumėte ir savo šalyje, – negerkite per daug vienos, nevaikščiokite be palydos naktį, nesiveskite namo nepažįstamų ir pasidomėkite vietiniais nusikaltimais“, – patarė J.Kreutzer.

Be Indijos, kur dažnai pasitaiko priekabiavimo atvejų ir kyla išprievartavimo grėsmė, tokie nusikaltimai dažni ir Brazilijoje. Šioje šalyje prievartavimo atvejų skaičius nuo 2009 m. iki 2012 m. išaugo beveik pusantro karto.

Vienos moterys turėtų būti atsargesnės ir Turkijoje. Nors dažnai teigiama, kad šalis tampa vis labiau vakarietiška, dar praėjusią savaitę visus pašiurpino istorija apie 20-metę Ozgecan Aslan, kuri buvo nužudyta, o prieš tai mėginta ją išprievartauti.

Kelionių paketai į tokius Egipto kurortus kaip Šarm aš Šeichas ir Hurgada populiarūs tarp Europos turistų jau daugybę metų. Bet po 2011 m. revoliucijos šalyje kilo iki tol neregėta smurto prieš moteris banga, tad ir Egiptas dabar minimas tarp tų vietų, kur moterys turėtų būti budrios.

Pasisaugoti keliautojoms siūloma ir Pietų Afrikos Respublikoje bei Kenijoje. Šiose šalyse moterys ne tik prievartaujamos, bet ir gali būti apiplėštos ar net pagrobtos.

Kur nesaugiausias transportas moterims

Bogota Kolumbijoje

Meksikas Meksikoje

Lima Peru

Naujasis Delis Indijoje

Džakarta Indonezijoje

Buenos Airės Argentinoje

Kvala Lumpūras Malaizijoje

Bankokas Tailande

Maskva Rusijoje

Manila Filipinuose

Paryžius Prancūzijoje

Seulas Pietų Korėjoje

Londonas Jungtinėje Karalystėje

Pekinas Kinijoje

Tokijas Japonijoje

Niujorkas JAV

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.